Vredenburg krijgt nieuwe Taco & Tequila bar

25 aug 2017, 12:24 Stadsnieuws
basjorisniels voor pui
Lucy Lou

Zuid-Amerikaans streetfood in een stoute setting’, dat is volgens een van de eigenaren Bastiaan Phaff de essentie van het nieuw te openen Lucy Lou aan het Vredenburg 30. Medio oktober zal het nieuwe restaurant opengaan en op de kaart staan onder andere authentieke Mexicaanse taco’s en meer dan vijftig soorten tequila en mescal. Het restaurant biedt straks plek aan 120 zitplaatsen en het interieur wordt ontworpen door Tubbs Design uit Utrecht.

Het brein achter Lucy Lou is Bastiaan Phaff in samenwerking met Niels van Nieuwenhuizen & Joris Visser, bekend van onder meer Firma Pickles. Voor Bastiaan is het zijn eerste zaak nadat hij al jarenlang in de horeca werkte bij onder meer Restaurant De Garde, Madeleine en Sea Salt Saloon. “Nu is het tijd om een eigen zaak te openen. Ik droom al jaren van een streetfoodbar in Utrecht en nadat ik op reis was geweest in Zuid-Amerika, wist ik het zeker: Utrecht verdient een mooie Tacqueria.”

De basis van Lucy Lou bestaat uit ambachtelijk gemaakte tortilla’s van de beroemde Mexicaanse bakker Tortilleria Taiyari. Op het menu staan wel tien verschillende soorten taco’s die gevuld worden met verse vis, biologisch vlees van Slagerij Gerrit Takke en natuurlijk verschillende soorten groenten. Het hoogtepunt bestaat uit twee verschillende soorten El Pastor: de beroemde tortilla gevuld met gegrild vlees van een shoarmarol, veel kruiden en ananassap. Daarnaast vind je tostada’s, verschillende ceviches, huisgemaakte n acho’s en Paletas, oftewel Mexicaanse ijslolly’s.

Naast het eten is er een belangrijke rol weggelegd voor de bar. Lucy Lou serveert meer dan vijftig soorten tequila en mescal, zowel puur als geblend in verschillende cocktails, en veel Zuid-Amerikaanse bieren op de fles. Liever een Nederlands biertje? Op de tap wordt Kornuit van Grolsch geserveerd en na het eten geniet je van Mexicaanse koffie van 30ML. “Lucy Lou wordt heel laagdrempelig”, zegt Bastiaan. “Voor 25 euro moet je hier kunnen genieten van een lekkere taco, een side dish en een paar biertjes. Maar je moet ook gewoon binnen kunnen komen voor een mooi shot tequila. Had ik al gezegd dat we een beetje tegendraads willen zijn?”