Kleurrijke muren aftrap van placemaking Beurskwartier

Foto: Timber Sommerdijk

Bewoners, basisschoolscholieren en professionals gaven onlangs met hun schilderskwasten het startschot voor de tijdelijke inrichting van ‘P3’ in het Beurskwartier. 
En begin juni schilderde de Utrechtse illustrator Timber Sommerdijk zijn werk op de blinde muur aan de Van Zijstweg waar over een aantal jaar duizenden nieuwe woningen en werkplekken gerealiseerd worden.

Voordat Timber aan de schildering begon, sprak hij verschillende bewoners. Zij wensten een kleurrijke, vrolijke schildering. Diverse bewoners vertelden over hun wijk en deelden verhalen van vroeger. Zo stonden er vroeger tuinderijen en fabrieken, waren er paardenwedstrijden en werd het terrein gebruikt voor veehandel.

Kunstenaar Timber verwijst met de planten in zijn schildering naar de voormalige tuinderijen en het toekomstige Croesepark. De hoefijzers verwijzen naar de paardensport, veehandel en de ‘U’ van Utrecht. En met de bakstenen in het ontwerp wordt recht gedaan aan de oude baksteenfabriek op die plek, maar ook aan sloop en nieuwbouw in het gebied.

Buurt schildert mee
Niet alleen de blinde muur aan de Van Zijstweg kreeg kleur. Ook de muur achter de woningen aan de Croeselaan werd onder leiding van kunstenaar Pet van Luijtgaarden opgevrolijkt. Op 31 mei beschilderden kunstenaars, basisschoolkinderen en (toekomstige) buurtbewoners zo’n 100 meter van deze muur. Deze muur wordt over ongeveer vier jaar gesloopt en kan in de tussentijd wel wat kleur gebruiken. Leerlingen van basisschool de Dichter werkten onder begeleiding van professioneel graffiti kunstenaars Cika Schulz en Kobus van Buuren (Mr. Kubus) aan de muurschildering. Bloemen en voetbal bleken populaire onderwerpen. In de middag was het de beurt aan (toekomstige) buurtbewoners en andere geïnteresseerden. 


Cookieinstellingen