St Maarten nu ook digitaal verkrijgbaar

Foto: st Maarten straatkrant

St Maarten, de Utrechtse straatkrant, is vanaf nu ook in een digitale versie beschikbaar. Die nieuwe versie kunnen mensen op straat bij de verkopers aanschaffen via de QR-code op de verkoperspas.

In november vorig jaar ontstond St Maarten als papieren straatkrant en sindsdien is de uitgave gegroeid als kool. De verkopers zijn erg blij dat ze eindelijk weer een papieren krant kunnen bieden aan hun klanten.
Toch zijn er ook klanten die de krant liever digitaal kopen. Omdat ze geen papier mee naar huis willen nemen, of vanwege het milieu. Aan deze wens van klanten wordt nu met de digitale krant tegemoet gekomen. Daarnaast kunnen verkopers gewoon doorgaan met verkopen als ze door hun papieren kranten heen zijn.
Al snel na de start is begonnen met het opzetten van een digitaal betaalsysteem. Sinds februari kan dat al worden gebruikt om papieren kranten digitaal af te rekenen. Dit is belangrijk omdat veel mensen geen contant geld meer op zak hebben, terwijl ze toch een krantje willen kopen. Nu is daar dus een optie aan toegevoegd. Nadat je als koper de QR-code hebt gescand krijg je de keuze of je de mooie papieren krant wilt kopen, of wil je de digitale versie.

Cookieinstellingen