Ruben Snijder volgt Annemarijn Oudejans op als fractievoorzitter van Student & Starter

Foto: Student & Starter

Tijdens de raadsvergadering van 28 maart neemt Annemarijn Oudejans afscheid van de gemeenteraad. Ruben Snijder volgt haar op als fractievoorzitter. De raadswissel van Snijder en Oudejans is in lijn met het wisselsysteem van de partij, dat gericht is op voortdurende vernieuwing binnen de politiek door het inbrengen van nieuwe perspectieven. Zo blijft de partij nauw verbonden met de jonge generatie Utrechters.

Vertrekkend fractievoorzitter Annemarijn Oudejans maakte zich als raadslid sterk voor belangrijke Utrechtse thema’s. Zo initieerde ze moties over het versterken van de financiële positie van de studenten, meer Utrechtse nachtcultuur en meer betaalbare woningen. “Ik kijk met veel trots terug op wat we hebben bereikt in de afgelopen twee jaar. Zo is het delen van een woning makkelijker geworden, komen er drie nieuwe nachtclubs bij en kregen studenten in financiële nood recht op energietoeslag” aldus Oudejans. Annemarijn Oudejans zal na haar aftreden als raadslid tot en met september aanblijven bij de fractie als fractiemedewerker en commissielid.

Ruben Snijder, voorheen bestuurder bij de Utrechtse studentenvakbond VIDIUS en eerder partijvoorzitter van Student & Starter, kijkt uit naar de komende periode. “Ik ga me inzetten voor meer betaalbare woningen, goede sportfaciliteiten en een levendige en duurzame stad waar voor iedereen wat te doen is en waar iedereen zichzelf mag zijn“. Dankzij zijn ervaring als commissielid gedurende het afgelopen jaar heeft Snijder zich goed kunnen voorbereiden op deze rol. “Mijn doel is om met veel energie en vernieuwende ideeën de uitdagingen van onze stad aan te gaan, met aandacht voor de belangen van jonge Utrechters. Ik wil jongeren actief betrekken bij de politiek en hun stem laten weerklinken in de raad,” aldus Snijder over zijn nieuwe rol.
Student & Starter is inmiddels 10 jaar actief in de Utrechtse gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 behaalde de partij 8.546 stemmen, levert zij een wethouder aan het college en maakt zij deel uit van de coalitie. Zij brengt naar eigen zeggen het jonge perspectief naar de politiek.

Cookieinstellingen