Op zoek naar Utregse prachtideeën voor pitchavond Awesome Utrecht op 9 april

Foto: COEN KOPPEN

Op dinsdag 9 april is het weer zo ver! 5 prachtige initiatieven om de stad Utrecht een beetje meer Awesome te maken strijken dan neer bij Nomono. Daar gaan ze de strijd aan voor de felbegeerde €1000 en een kans om hun Awesome idee waarheid te zien worden. Aanmelden kan nog tot 26 maart via www.awesomeutrecht.nl

Sanne Rooijakkers, pitcher en Trustee:
“Ik heb Awesome Utrecht van beide kanten kunnen bekijken. Eerst was ik bij een avond aanwezig als pitcher en voor ik het wist was ik trustee! Het is een mooie club, die nog mooiere initiatieven ondersteunt. Met goede begeleiding en nieuwe connecties kun je je idee waarheid zien worden, zelfs als je niet wint! Leuk om op deze manier bij te dragen aan een fijnere stad voor iedereen.”

Ik heb een idee! En nu?
Jij hebt een fantastisch idee, mooi! Dan zijn er slechts een paar criteria waar dit idee aan hoeft te voldoen. Je gelooft er vast en zeker zelf heilig in, maar je idee moet wel Awesome zijn. Misschien kun je dat ook even toetsen door aan de buurvrouw en wat vrienden te vragen wat zij ervan vinden. 😉 Daarnaast moet je idee ook Utrechts zijn: we doen dit namelijk allemaal om ons stadsie een mooiere plek te maken voor iedereen. Dat mag gaan over uiterlijk vertoon (de stad letterlijk mooier maken), maar ook door de mensen te helpen die in Utrecht wonen (het organiseren van een mooi event of betere voorzieningen). Vervolgens hebben we natuurlijk wel het liefst een idee dat andere mensen nog niet eerder hebben bedacht: originaliteit wordt beloond! Tenslotte is het belangrijk dat je hebt nagedacht over de uitvoerbaarheid van je idee: het zou natuurlijk zonde zijn als na het winnen van de pitch blijkt dat je idee niet kan worden uitgevoerd, omdat je niet hebt nagedacht over de extra kosten die bepaalde onderdelen van je plan met zich meebrengen.

Alles check? Dan hoef je je alleen nog maar aan te melden via de website! Je hoort dan binnen een week of jij wordt uitgenodigd voor de pitchavond en kans maakt op €1000.

Wat extra inspiratie nodig?
Awesome Utrecht kent een mooi scala aan winnaars, allen met een fantastisch plan om de stad Utrecht een stukje meer Awesome te maken. Zo was er De Geluksroute, een wandelroute door Utrecht met een focus op kleine dingetjes waar je geluk uit kunt halen. Er was het zonnestelsel op schaal project: een andere speurtochtroute door de stad. Eind vorig jaar bedacht Marije het Peace Now initiatief, waarbij ze graag wat meer focus en ruimte wilde op oog voor elkaar en een vredige samenleving. Ze werkte hierbij samen met een groep parachutisten die middels parachutespringen meer reuring gaven aan haar idee. Samen naar beter, is dat niet Awesome!?

Andere winnaars droegen de Utrechtse fauna een warm hart toe (de ode aan de stadsvis bij de Weerdsluis en nestkasten op Utrecht Centraal) óf wilden juist iets moois bedenken ten behoeve van de Utregse mens. Zo was de vorige winnaar het Vragenloket, waar iedereen altijd met een vraag terecht kan en er ruimte is voor een fijn gesprek.

Over Awesome Utrecht
Elke twee maanden organiseert Awesome Utrecht een pitch night waarin Utrechters hun briljante idee om de stad awesome-er te maken kunnen presenteren aan een groot publiek. Awesome Utrecht is een particulier initiatief. Het geld wordt ingelegd door de vers chillende trustees zonder enkele verbonden verplichtingen. Iedere trustee uit de twintigkoppige organisatie legt iedere editie 50 Euro -uit eigen zak- in om samen op 1000 Euro prijzengeld te komen. De winnaar van de pitch night ontvangt dit geld om zijn of haar idee tot uitvoering te brengen.

Cookieinstellingen