Struikroven bij sloopwoningen Thomas à Kempisplantsoen

Foto: pixabay

Er komen nieuwe woningen aan het Thomas à Kempisplantsoen. Ze maken plaats voor ongeveer 360 nieuwe en duurzame woningen in de sociale en middenhuur. Voordat Portaal en Woonin de woningen gaan slopen, willen de woningcorporaties dat de planten en struiken die er nu staan een mooi plekje in de tuin van buurtbewoners krijgen. Zo gaat het groen niet verloren.

Het broedseizoen begint half maart. Daarom gaan ze nu al ‘struikroven’. Op zaterdag 9 maart van 12.00 -14.00 uur mogen alle mensen gratis planten en struiken uit de plantsoenen en tuinen halen.
De nieuwbouw op het Thomas à Kempisplantsoen is een gezamenlijke ontwikkeling van Portaal en Woonin. De sterk verouderde woningen worden later dit jaar gesloopt om ruimte te maken voor circa 360 nieuwe duurzame woningen. Er komen twee woongebouwen: één gebouw van Portaal en één gebouw van Woonin. De woningen worden Bijna Energie Neutrale (BENG)-woningen. Dit betekent dat het duurzame, goed geïsoleerde en zeer zuinige woningen zijn. De openbare ruimte verandert ook. De Westelijke Stadsboulevard zal om het Thomas à Kempisplantsoen heen gaan lopen. Hierdoor komt er ruimte voor een park vanaf de Thomas à Kempisweg tot aan de Vleutenseweg. 

Praktische informatie
Voor wie: Iedereen (en gratis)
Wanneer: Zaterdag 9 maart 2024 van 12.00 uur t/m 14.00 uur.
Waar: In de openbare plantsoenen en de voor- en achtertuinen van de benedenwoningen aan het Thomas à Kempisplantsoen. Bomen met een kapvergunning zijn gemarkeerd en mogen niet worden geroofd. Verzamelen bij de speeltuin op het Thomas à Kempisplantsoen in Utrecht, naast de muurschildering van Joop Zoetemelk en Jan Jansen.
Wat: In de plantsoenen en rondom de achtertuinen staat veel groot groen. Dit bestaat uit onder andere ligusterhagen, kleine iepen, laurier en ander struikgewas. Verder staan er veel vlinderstruiken en bloembollen van sneeuwklokjes, narcissen, krokussen en tulpen. Ook zijn er kruiden en een enkele fruitboom en bessenstruik te roven uit de voormalige moestuinen. 
Voorzieningen: Portaal & Woonin zorgen voor koffie, thee en limonade. Er is geen toilet aanwezig. Parkeren is gratis op de openbare parkeerplaatsen van het Thomas à Kempisplantsoen.
Handig om mee te nemen: Schep/spade of ander graafgereedschap, kruiwagen, karretje of ander vervoersmiddel, emmers, bakken, zakken of je groenbak, eventueel tuinhandschoenen en snoeischaar. Stichting Struikroven zorgt voor een aantal kruiwagens en spades. Ook zal er een mini-graafmachine aanwezig zijn waarmee groter groen uitgegraven kan worden.

Cookieinstellingen