Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude

Foto: Bibliotheek Utrecht

Zaterdag 24 februari is Bibliotheek Neude het toneel van sciencefiction, fantasy en horror tijdens de Middag van het Fantastische boek, de viering van het fantasy genre. Met films, discussie, workshops, een gratis fantasy markt en de uitreiking van de Harland Prijs.

Markt
In de Grote hal vindt van 12.00 – 17.30 uur een openbare minimarkt plaats. Men vindt hier speculatieve boeken van boekhandel Broese, de bibliotheek, kleine uitgeverijen en zelfpublicerende auteurs. Het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction zorgt voor tweedehands titels. Ook staan er stands van creatieve ondernemers, zoals Ohsrslybookmarks, Blue Illusion Art , Fantasy Variety Shop en Creeps & Sheep en Nightshade Couture. Men kan ook aanschuiven bij Dungeons & Dragons Adventure, een eerste instap in de wereld van Dungeons and Dragons.

Discussie AI en kunst
Van 13.30 – 14.30 uur vindt op de Tribune een openbare discussie plaats over AI en kunst. Sciencefictionverhalenverteller Charles van Wettum nodigt bezoekers uit om te speculeren of stelling te nemen over het gebruik van generatieve AI (zoals Chat GPT) in de kunsten.

Schrijfworkshops
Fantasyschrijvers Tais Teng en Edith Eri Louw verzorgen ieder een schrijfworkshop. In de schrijfworkshop ‘Magie en monsters’ duiken de deelnemers met Teng diep hun fantasie in. Ze maken kennis met vreemde monsters en krijgen tips over het starten van een fantasyverhaal. Louw verdiept zich in haar workshop in de psychologie van wezens zonder woorden.

Films
Hoogt in Bieb Neude vertoont samen met Imagine Film Festival drie speculatieve films: Robot Dreams, voor jong én oud, en Humanist Vampire Too Sensitive to Kill. Meer informatie en kaartverkoop voor deze films gaat via Hoogt in Bieb Neude. De film Dog Department draait continu tussen 12.00 en 17.30 uur in een nis van de Grote hal van Bibliotheek Neude en is gratis toegankelijk.

Uitreiking Harland Prijs
De klap op de vuurpijl is de prijsuitreiking van de Harland Prijs 2023. Een spannende show met afwisselend bekendmaking van de Top 5 en film, voordrachten, jurycommentaar en prijswinnaars. De winnaar ontvangt de hoofdprijs van €1000 en eeuwige roem.
Let op: tickets voor de schrijfworkshops en de prijsuitreiking zijn uitverkocht.
Deze middag wordt georganiseerd door Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre en Bibliotheek Utrecht.  Alle informatie en kaartverkoop is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/fantastischeboek.

Cookieinstellingen