Utrechtse brouwerij De Kromme Haring uitgeroepen tot onafhankelijke brouwerij van het jaar

Foto: De Kromme Haring

Brouwerij De Kromme Haring uit Utrecht heeft donderdag 1 februari j.l. op de Dutch Craft Beer Conference de CRAFT Award binnengehaald in de categorie ‘brouwerij’. Zij werden verkozen door de leden van de CRAFT branche vereniging wegens de kwaliteit, onafhankelijkheid en eigenzinnigheid van het product en vormgeving. Tevens werd hun openheid en behulpzaamheid naar vakgenoten geroemd. 

CRAFT
Branchevereniging CRAFT zet zich al jaren in voor onafhankelijke brouwerijen in Nederland en organiseert jaarlijks de Dutch Craft Beer Conference. De CRAFT Awards worden uitgereikt als erkenning en waardering voor het werk dat gedaan wordt ter bevordering van lokaal, onafhankelijk gebrouwen bier. Binnen de vereniging kon men brouwerijen voordragen, waarna de leden de winnaars verkozen.

Winnaars
In de categorie ‘brouwerij’ ging de eer naar de Utrechtse brouwerij De Kromme Haring. Winnaar in de categorie ‘brouwer’ werd Étienne Vermeulen, werkzaam bij het Rotterdamse Kaapse Brouwers en eigenaar van De Bebaarde Brouwer. ‘Bierpersoon’ ging naar Bert Kuperus, die onder het alter ego The Dutch Beer Ambassador zich inzet voor Nederlands bier.

Kwaliteit, onafhankelijkheid en eigenzinnigheid
De Kromme Haring brouwt sinds 2017 een zeer breed gamma aan bierstijlen, die ook op culinair gebied veel mogelijkheden bieden. Met hoge kwaliteit, vastberaden onafhankelijkheid, eigenzinnige vormgeving en grenzeloze openheid voor iedereen als filosofie heeft De Kromme Haring deze prijs verdiend. Eigenaar Gijs van Wiechen zegt, in dank: “Dat deze erkenning komt van onze vakgenoten maakt deze prijs uniek en is dan ook de grootste eer voor ons levenswerk”

Cookieinstellingen