Sekswerkers organiseren modeshow op de Mariaplaats

Foto: SAVE

Afgelopen woensdagmiddag heeft SAVE, een collectief van sekswerkers, kunstenaars en wetenschappers een modeshow georganiseerd op de Mariaplaats. Modellen showden historische kleding die sekswerkers droegen, van Oud-Grieks via de middeleeuwen tot aan een stripshow uit 2023.

Met deze modeshow wil SAVE er de aandacht op vestigen dat in Utrecht veel werkplekken voor sekswerkers zijn gesloten. In 2013 is het Zandpad gesloten en een paar jaar terug ook de tippelzone. Nu zijn er nog maar 2 clubs in Utrecht en werken de meeste sekswerkers buiten het vergunde circuit, ten koste van hun veiligheid en met het risico van een boete of huisuitzetting als ze ‘betrapt’ worden.
Ondanks beloften van de gemeente is er geen Nieuw Zandpad of een nieuwe tippelbaan gekomen vanwege de weerstand van omwonenden. Met de modeshow wilde SAVE laten zien dat sekswerk van alle tijden is en altijd zal bestaan. De historische modeshow is het nieuwste project van SAVE waarmee zij op een vrolijke manier aandacht vragen voor een serieuze zaak.  Naast Utrecht deed de modeshow ook Nijmegen en Amsterdam aan.

Cookieinstellingen