Kruispunt ’t Goylaan-Linschotensingel wordt heringericht

Foto: gemeente Utrecht

Het kruispunt ’t Goylaan-Linschotensingel wordt heringericht. Dat heeft het college besloten. Het kruispunt wordt compacter en de weg wordt versmald naar een rijstrook per richting.

Hiermee worden de mogelijkheden om over te steken en de doorstroming van alle weggebruikers, waaronder met name fietsers en voetgangers, verbeterd. Ook wordt er groen toegevoegd aan de locatie.
Aanpassing van het kruispunt is volgens het college noodzakelijk omdat er op drukke momenten bij de kruising wachtlijsten ontstaan. Deze wachtrijen zijn soms zo lang, dat het verkeer ook op ’t Goyplein, de Socrateslaan en Constant Erzeijstraat stil komt te staan. Deze files vertragen de doorstroming van de bussen en zorgen voor aantasting van de leefbaarheid op en rondom ’t Goylaan.
Na de herinrichting zijn er geen verkeerslichten meer. Om de oversteekbeweging van de weggebruikers veilig te ondersteunen, wordt er gebruik gemaakt van detectiesensoren in de zijrichtingen. Zodra fietsers, voetgangers maar ook gemotoriseerd verkeer vanuit de zijstraten te lang staan te wachten, krijgt het autoverkeer op ’t Goylaan met de doseerlichten rood licht.

Cookieinstellingen