Student & Starter verliest zetel in Utrechtse gemeenteraad

Foto: Student & Starter

Student & Starter verliest een zetel in de Utrechtse gemeenteraad. Het was de bedoeling dat fractievoorzitter Esma Kendir afgewisseld zou worden door Ruben Snijder. Een kandidaat die hoger op de kandidatenlijst stond, maakt echter aanspraak op de zetel.

Bij Student & Starter is het gebruikelijk om ook buiten verkiezingstijd te wisselen van raadsleden. Commissielid Ruben Snijder (nummer 7 op de kandidatenlijst) zou, met instemming van de leden van Student & Starter, vertrekkend fractievoorzitter Esma Kendir opvolgen. Dit jaar gaat het wisselmoment echter niet door als gepland, omdat Victor Paalman (nummer 2 op de kandidatenlijst) heeft laten weten aanspraak te willen maken op de zetel in plaats van de door de partij voorgedragen kandidaat.
“Het is teleurstellend dat we ons wisselsysteem, na 10 succesvolle jaren, dit jaar niet kunnen waarborgen. Dit wisselsysteem is een kernprincipe van onze partij. Door het schenden van deze afspraak is Victor namens Student & Starter niet welkom bij onze fractie. Dat hij ervoor kiest om toch de zetel in te nemen, vinden we een miskenning van de kiezers van Student & Starter”, zegt partijvoorzitter Melandie Pieper op de website Student & Starter van Student & Starer. Alle kandidaten die hoger op de lijst stonden dan Snijder – dus ook Paalman – hebben voor de verkiezingen een intentieverklaring getekend waarin ze aangeven op de hoogte te zijn van het wisselsysteem en hun steun hiervoor betuigen.

Cookieinstellingen