Verkiezingsdebat ‘De Student Stemt’

Foto: VIDIUZ

De Federatie Utrechtse Gezelligheidsverenigingen (F.U.G.) en VIDIUS studentenunie organiseren in samenwerking met Utrecht Debating Society (UDS) een verkiezingsdebat voor studenten in Utrecht. Tijdens ‘De Student Stemt’ debat zullen VVD, D66, Groenlinks-PvdA, NSC, Volt en BBB met elkaar in debat gaan over de belangrijkste thema’s voor studenten.

Op vrijdag 17 november kruisen zes politieke partijen de degens in Utrecht. Judith Tielen (VVD), Spencer Alberg (D66), Lisa Westerveld (GroenLinks-PvdA), Simon Pouwelse (NSC), Ernst Boutkan (Volt) en Kees van Vuuren (BBB) debatteren vrijdag over een breed palet aan stellingen tijdens het verkiezingsdebat ‘De Student Stemt’. De stellingen zijn gebaseerd op de belangrijkste onderwerpen voor studenten. Bijvoorbeeld het onderwijs, geestelijke gezondheidszorg en duurzaamheid. 
De organisatoren benadrukken het belang van studenten die gaan stemmen. De Tweede Kamer verkiezingen zijn het moment om de stem van de nieuwe generatie te laten horen. Voor studenten liggen grote thema’s bij het parlement. Verkiezingsdebatten zoals ‘De Student Stemt’ helpen studenten een goed beeld te vormen van verschillende partijen. Zo kunnen ze een goede afweging maken in het stemhokje op 22 november, aldus de organisatie. 
Het verkiezingsdebat vindt plaats op vrijdagavond 17 november op de sociëteit van C.S. Veritas. Om het evenement zo toegankelijk mogelijk te houden zijn de tickets gratis. Praktische informatie is te vinden op de evenementenpagina van De Student Stemt. 

Cookieinstellingen