Honderden nieuwe studentenwoningen aan de Livingstonelaan

Foto: gemeente Utrecht

Er komen 570 nieuwe studentenwoningen bovenop een nieuw onderwijsgebouw aan de Livingstonelaan in Kanaleneiland. Het college heeft daarvoor de bouwenvelop, waarin de eisen van de gemeente staan, vastgesteld. Als alles volgens plan verloopt, zijn de woningen in 2025 klaar. De herontwikkeling vormt de overgang tussen de wijken Kanaleneiland Zuid en de Woonboulevard.

De ontwikkelaar van de locatie Livingstonelaan 609 wil een gebouw gericht op studenten én onderwijs bouwen als onderdeel van de onderwijsboulevard.
Wethouder Eelco Eerenberg (Ruimtelijke Ordening en Onderwijs): “Er is een groot tekort aan woningen voor allerlei doelgroepen, waaronder voor studenten. Daarnaast hebben we ook behoefte aan duurzame en toekomstbestendige onderwijslocaties. Op deze plek is dat op een hele mooie manier te combineren en daarom ben ik zeer tevreden met deze stap. We kunnen nu aan de slag om honderden studentenwoningen, een ontmoetingsruimte en plekken waar onderwijs wordt gegeven samen te brengen in één mooi gebouw. Mét aandacht voor de omgeving.”
Er is ruimte voor 569 studentenwoningen, waarvan 55% zelfstandig en 45% woningen met gedeelde voorzieningen. De woningen worden aangeboden middels een campuscontract. De gemeente vindt het belangrijk dat deze plek goed aansluit bij de rest van de wijk en bijdraagt aan de levendigheid en leefbaarheid. Er wordt daarom groen toegevoegd in het openbaar gebied en de aansluiting met het achterliggende park wordt verbeterd. Naast de 570 woningen voor studenten komen er op de begane grond onderwijsvoorzieningen en ontmoetingsruimte. Ook komt er een fietsenstalling. 
Nu de bouwenvelop Livingstonelaan is vastgesteld, wordt in 2024 een omgevingsplan voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting wordt er in 2025 gestart met de sloopwerkzaamheden.

Cookieinstellingen