TivoliVredenburg start crowdfundingcampagne voor renovatie monumentale vleugel

Foto: TivoliVredenburg

In 2024 bestaat TivoliVredenburg 10 jaar. Dit moment grijpt TivoliVredenburg aan om de monumentale vleugel van architect Herman Hertzberger (het voormalige Muziekcentrum Vredenburg) met een grondige renovatie in ere te herstellen. Er wordt een nieuwe entree aan het Vredenburgplein gemaakt en de foyers rondom de Grote Zaal worden gerenoveerd.

Door bijdragen van bedrijven, donateurs, fondsen en de Gemeente Utrecht kan TivoliVredenburg het project grotendeels financieren. Maar er is nog een laatste zetje nodig. Met de crowdfundingcampagne ‘Ontdek een nieuwe kant van TivoliVredenburg’ hoopt TivoliVredenburg het resterende staartje op te halen én het publiek aan zich te binden. De campagne loopt de hele maand november via VoordeKunst en heeft een doelbedrag van € 100.000. 
 
Campagne 
Met de renovatie straalt ook deze vleugel straks de filosofie van TivoliVredenburg uit: de hele dag open voor iedereen, een podium voor alle muziekgenres en een inspirerende, culturele ontmoetingsplek. Donateurs krijgen als waardering voor hun donatie bijvoorbeeld een concertfoto naar keuze, een festivalpasse-partout of een professionele podcastopname in Studio Pandora.
  
Over het project  
TivoliVredenburg voert dit renovatieproject uit samen met veel partijen. De nieuwe gevel en de publieksentree zijn ontworpen door architectenbureau AHH; het architectenbureau van Herman Hertzberger. Architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser, dat onder meer het Forum in Groningen ontwierp, richt het interieur van de foyers rond de Grote Zaal in.  
Ook de omliggende straten (Hollandse en Vlaamse Toren) worden aangepakt. Met de gemeente Utrecht, architectenbureau NOAHH en Hoog Catharijne wordt gewerkt aan nieuw straatmeubilair, meer groen en aan herplaatsing van een stukje van de oude stadsmuur. Een energiezuinig lichtontwerp zal de straten een stuk lichter en sfeervoller maken. 

Cookieinstellingen