Rechtstreex organiseert crowdfunding voor uitbreiding naar Utrecht

Foto: Rechtstreex

Voor vers en duurzaam eten van boeren uit de buurt hoeven Utrechters binnenkort niet meer zelf de polders af te fietsen. Bij een succesvolle crowdfunding van Rechtstreex van de boer kunnen zij vanaf september daar al hun lokale boodschappen doen.

De uitbreiding naar Utrecht is een van de groeistappen waar het bedrijf nu een crowdfunding voor organiseert via CrowdAboutNow. Op dit moment staat de teller al op bijna €200.000 dankzij 169 investeerders. Eind juli wil Rechtstreex minimaal €400.000 opgehaald hebben. Als dat is gelukt, openen in september de eerste drie afhaalpunten in Utrecht. Meedoen met de crowdfunding kan vanaf €250 euro. Investeerders worden mede-eigenaar van hun eigen lokale voedselketen en ontvangen leuke beloningen zoals jaarlijks 5% boodschappentegoed.

Smaak van de regio

Op dit moment werken al meerdere Utrechtse boeren en makers samen met Rechtstreex, waaronder Nieuw Slagmaat (kiwi’s) en kaasboerderijen Doruvael, De Houdycker en Vlooswijk Papekop. Rechtstreex breidt deze groep gestaag uit wanneer steeds meer Utrechters lokale boodschappen gaan doen. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de opening kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief via rechtstreex.nl/utrecht

Vers, duurzaam en lokaal

Sinds 2013 bouwt Rechtstreex aan een eerlijke, korte voedselketen in Zuid-Holland. Oprichter Maarten Bouten en directeur Nine Perdeck zetten zich dagelijks in vanuit hun missie om vers en duurzaam eten toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Met 50 collega’s, 80 afhaalpunten en een thuisbezorgservice bedienen ze 4000 huishoudens van lokale producten. Rechtstreex werkt samen met 150 lokale boeren en makers en biedt 1500 producten aan in het assortiment.

Cookieinstellingen