Gemeente gaat horecastewards inzetten op de Nobelstraat tegen geluidsoverlast

Foto: pixabay

De gemeente gaat vanaf de zomerperiode gedurende zes maanden op de drie uitgaansavonden horecastewards inzetten. Het is een van de maatregelen die de gemeente neemt naar aanleiding van klachten van de bewoners van de Nobelstraat over geluidsoverlast.

De bewoners van de Nobelstraat hebben op 5 april 2022 en op 20 januari 2023 een brief naar de gemeente gestuurd waarin ze klagen over de geluidsoverlast ’s nachts en fietsparkeren. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente een aantal maatregelen aangekondigd. Allereerst zullen vanaf deze zomerperiode gedurende zes maanden horecastewards worden ingezet in de Nobelstraat. Zij zullen het uitgaanspubliek aanspreken op geluidsoverlast, alcoholgebruik in de openbare ruimte, vervuiling en het hinderlijk parkeren van hun fiets. Ook zullen er gedragsregels worden ontwikkeld voor nachtelijke horecabezoekers en passanten in de Nobelstraat. Verder zullen de boa’s, horecastewards, portiers en politie beter gaan samenwerken. En er zullen vaker weesfietsenacties in en rondom de Nobelstraat worden uitgevoerd.
Daarnaast zullen horecabezoekers actief gestimuleerd worden om hun fiets niet in de zijstraten van de Nobelstraat te stallen maar gebruik te maken van de extra stallingsmogelijkheden die in het laatste kwartaal worden gerealiseerd op het Janskerkhof. Ook bekijkt de gemeente de mogelijkheid om nieuwe vergunningen te weigeren voor extra horecalocaties die na 22.00 uur open blijven.
Daarnaast gaat de gemeente de mogelijkheden voor geluidsisolatie van woningen onderzoeken. De gemeente hoopt hiermee bewoners en huiseigenaren meer informatie te kunnen geven voor mogelijke geluidsisolatie oplossingen en welke kosten hiermee gemoeid gaan.

Cookieinstellingen