No Boundries wint Awesome Utrecht Pitch Night

Foto: Awesome Utrecht

Saida, Shirin en Terence van InContact Bijzonder hebben afgelopen 6 juni met hun idee ‘No Boundries’ – een spelmiddag voor zorgintensieve kinderen – de 25e Awesome Utrecht Pitch Night gewonnen. Zij nemen 1000 Euro handje-contactje mee om de dag op 14 juli ook daadwerkelijk te realiseren. De 25e Picth Night vond plaats in De Vereeniging (Stadstuin).

“Met de 1000 Euro van Awesome Utrecht is het mogelijk om onze amazing speeldag voor kinderen met en zonder beperking realiseren. Wij gaan 14 juli aanstaande een speeldag organiseren bij speeltuin de Hoef in Leidsche Rijn. Dankjewel Awesome Utrecht voor de uitnodiging om te mogen pitchen! Wat een geweldige avond met een fantastische sfeer. Voor deze dag zoeken wij ook nog vrijwilligers dus meld je aan via [email protected] om deze dag onvergetelijk te maken!”


Overige pitches
De andere drie pitchers die afgelopen dinsdagavond verder meededen aan de Awesome Pitch Night waren:
Landshare for Biodiversity – een groene community waarin tuineigenaren worden gekoppeld aan jonge stedelingen om samen biodiversiteit in de stad te verbeteren
Utrecht Liever, Liever Utrecht – lieveheersbeestjes-kinder-fietsbellen aan openbare trapleuningen en in speeltuinen bevestigen om het gesprek over ‘lief zijn voor elkaar’ te bevorderen tussen ouder en kind!
Sanne’s Tering Hete Sambal – sambal met Utrechtse roots
Awesome Utrecht helpt deze pitchers op weg met tips en connecties om hun plannen weer een stap verder te brengen.

Update
Ook vond er update plaats van de laatste winnaar Pieter Maas van Studio Maass, inmiddels omgedoopt tot Studio Wolf, hij is druk bezig met het inrichten van zijn studio in Wolvenplein om Utrechtse jongeren te helpen hun droom waar te maken met muziek en creativiteit. 

Daarnaast kwam Anton Damen, de Plandelman, langs om te vertellen wat hij allemaal na zijn Awesome Pitch over plandelen (wandelen + plastic oprapen) in 2021 bereikt heeft, zonder dat hij de Pitch Night won, maar wel heel veel nieuwe connecties aan Awesome Utrecht overhield. Kijk voor meer informatie op www.plandelman.nl en zet vast 26 augustus in de agenda voor de tweede Utrechtse Plandeldag.

Ook een Awesome idee?
Stuur dan uiterlijk 22 augustus het idee in via www.awesomeutrecht.nl De volgende Awesome Utrecht Pitch Night is op dinsdag 5 september in Oproer Biercafé.

Over Awesome Utrecht
Elke twee maanden organiseert Awesome Utrecht een pitch night waarin Utrechters hun briljante idee om de stad awesome-er te maken kunnen presenteren  aan een groot publiek. Awesome Utrecht is een particulier initiatief. Het geld wordt ingelegd door de verschillende trustees zonder enkele verbonden verplichtingen. Iedere trustee uit de twintigkoppige organisatie legt iedere editie 50 Euro -uit eigen zak- in om samen op 1000 Euro prijzengeld te komen. De winnaar van de pitch night ontvangt dit geld om zijn of haar  idee tot uitvoering te brengen. 
Eerdere projecten die gewonnen hebben zijn onder andere een zonnestelsel op schaal door Utrecht, een ode aan de stadsvis bij de Weerdsluis, nestkasten op Utrecht Centraal, de U voor Utrecht, een Geluksroute in Rivierenwijk, Touchstone Atelier die een Rembrandt portaal voor de Utrechtse underground wil maken, Iris die met haar camper langs jongeren gaat en hen met hun mentale problemen kan helpen door even creatief te zijn én erover te praten, Straatnieuws met het idee om fietsenhokken om te toveren tot opvang voor daklozen en de Bloody Important Box (BIB)’ met als doel gratis beschikbare menstruatieproducten op openbare toiletten voor iedereen en Studio Maass die jongeren wil helpen hun dromen waar te maken en te helpen met creatieve ideeën door middel van muziek.

Volgende Awesome Utrecht Pitches
5 september 2023 – Awesome Utrecht Pitch Night #26 – Oproer Biercafé
17 oktober 2023 – Awesome Utrecht Pitch Night #27 – Werkspoor fabriek (Stadstuin)
28 november 2023 – Awesome Utrecht Pitch Night #28 – Vogelfrei Playground

Cookieinstellingen