Awesome Utrecht geeft voor de 25e keer 1000 Euro weg om Utrecht meer awesome te maken

Foto: Awesome Utrecht

Van lieveheersbeestjes-kinder-fietsbellen, een Utrechtse groene community, een korte film, een inclusieve sport- en speldag tot een muziekstudio – het is weer tijd voor Awesome Utrecht om een van de ideeën om Utrecht meer awesome te maken te belonen met 1000 Euro! De vijf pitchers gaan dinsdag 6 juni in de De Vereeniging (Mariaplaats 14) voor publiek hun idee vertellen tijdens de 25e Awesome Utrecht Pitch Night.

Een team van twintig Awesome Utrecht trustees bepaalt aan het einde van de avond wat het beste idee is en de winnaar krijgt € 1000 handje contantje. Zonder ook maar één addertje onder het gras. Benieuwd naar de Awesome ideeën? Kom dan dinsdag 6 juni om 20.00 uur naar De Vereeniging (Mariaplaats 14). De 25e editie betekent ook dat Awesome Utrecht sinds de eerste Pitch Night in 2017 al 25.000 Euro geïnvesteerd heeft in het nog meer awesome maken van Utrecht.
Ontmoet hier alvast de vijf pitches voor de 25e Awesome Utrecht Pitch Night:

  
-Landshare for Biodiversity – een groene community waarin tuineigenaren worden gekoppeld aan jonge stedelingen om samen biodiversiteit in de stad te verbeteren!

-Studio Rivvvz – samen met andere jonge artiesten muziek maken en produceren!

-Utrecht Liever, Liever Utrecht – lieveheersbeestjes-kinder-fietsbellen aan openbare trapleuningen en in speeltuinen bevestigen om het gesprek over ‘lief zijn voor elkaar’ te bevorderen tussen ouder en kind!


-No Boundaries – een inclusieve sport- en speldag organiseren voor kinderen mét en zonder beperking!

-Een korte film maken binnen 48 uur – samen met jonge Utrechtse makers een korte film maken in 48 uur tijd om de talenten van de Utrechtse cultuur op de internationale kaart te zetten!



Awesome Utrecht

Elke twee maanden organiseert Awesome Utrecht een pitch night waarin Utrechters hun briljante idee om de stad awesome-er te maken kunnen presenteren aan een groot publiek. Awesome Utrecht is een particulier initiatief. Het geld wordt ingelegd door de verschillende trustees zonder enkele verbonden verplichtingen. Iedere trustee uit de twintigkoppige organisatie legt iedere editie 50 Euro -uit eigen zak- in om samen op 1000 Euro prijzengeld te komen. De winnaar van de pitch night ontvangt dit geld om zijn of haar idee tot uitvoering te brengen.
Eerdere projecten die gewonnen hebben zijn onder andere een zonnestelsel op schaal door Utrecht, een ode aan de stadsvis bij de Weerdsluis, de U voor Utrecht, een Geluksroute in Rivierenwijk, Touchstone Atelier die een Rembrandt portaal voor de Utrechtse underground wil maken, Iris die met haar camper langs jongeren gaat en hen met hun mentale problemen kan helpen door even creatief te zijn én erover te praten, Straatnieuws met het idee om fietsenhokken om te toveren tot opvang voor daklozen, de Bloody Important Box (BIB)’ met als doel gratis beschikbare menstruatieproducten op openbare toiletten voor iedereen en Studio Maass die jongeren wil helpen hun dromen waar te maken en te helpen met creatieve ideeën door middel van muziek.

Cookieinstellingen