Protest 29 mei tegen tekort studentenkamers Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

Op maandag 29 mei organiseert VIDIUS studentenunie in samenwerking met Woonprotest Utrecht een groot protest tegen het tekort aan studentenkamers. Het protest zal om 13:00 beginnen en plaatsvinden bij het stadhuis.

Het protest heeft als doel aandacht te vragen voor de situatie van studenten die nog niet in Utrecht wonen en daarmee volgens VIDIUS de ‘onzichtbare slachtoffers van de huizencrisis’ zijn. De datum is gekozen omdat enkele dagen later, op 1 juni, een commissiedebat van de Utrechtse gemeenteraad plaatsvindt waarbij het actieplan studentenhuisvesting wordt besproken. 
De demonstranten eisen onder andere meer onzelfstandige studentenkamers en kortere wachtlijsten. Het protest zal bestaan uit een bijeenkomst voor het stadhuis met enkele sprekers, onder wie Joram van Velzen, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond. Daarnaast zullen er studenten zonder kamer komen om hun verhaal op te tekenen, waarna deze verhalen rond 15:30 ‘s middags gezamenlijk overhandigd zullen worden aan de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders. De commissieleden, raadsleden en wethouder Dennis de Vries zijn uitgenodigd voor de overhandiging. 
De vorm van protest heeft als doel de kamerzoekende student zichtbaar te maken: ‘er wordt vaak gesproken over de jaren in wachtlijsten en de aantallen studenten die een kamer zoeken, daarbij word

Cookieinstellingen