Straatfeesten in Lombok op 5 mei

Foto: Lombok Anders

De bewoners van de Utrechtse wijk Lombok vieren ook dit jaar weer de bevrijding op 5 mei met de befaamde Lombok Straatfeesten. Honderden Lombokkers verkopen hun tweedehands of zelfgemaakte waar op de rommelmarkt. Straatorkesten zorgen voor de muziek en Speeltuin Bankaplein bruist van de activiteiten voor de kinderen. De straatfeesten beginnen om 07.30 uur en duren tot 17.00 uur.

De rommelmarkt in de straten tussen de Abel Tasmanstraat, Kanaalstraat, Leidsekade en de Billitonkade is een van de grootste en drukste in Utrecht. De markt staat ook bekend als een van de gezelligste. Duizenden bezoekers kijken van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag of er wat van hun gading bij ligt. Op de markt worden alleen tweedehands of zelfgemaakte spullen verkocht. Handelaren zijn niet welkom in de wijk. Alleen mensen uit de betrokken straten en wijk met toestemming van de organisatie staan op de markt.
Drummers en danseressen van brassband Djembe AGOGO, de Swing Dixieland Band en saxofoonorkest Tutti Saxi zorgen voor de muziek op straat. Speeltuin Bankaplein heeft een doorlopend programma met verschillende kinderactiviteiten.
Het bevrijdingsfeest in Lombok wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht en vele vrijwilligers uit de wijk.

Reacties

Cookieinstellingen