Je eigen stadsdiner zaaien

Foto: stadsdinerutrecht

Op dinsdag 17 oktober 2023, Wereldarmoededag, zitten duizenden Utrechters voor de vierde keer met elkaar aan tafel tijdens het Grote Utrecht Stadsdiner. Deze keer wordt er al vroeg gestart in het voorjaar. Bij verschillende moestuinen in Utrecht kun je voor 4 euro een zakje met zaadjes kopen voor het recept van Cybilles Stoofpot. Hierin zit prei, knolselderij, wortel, ui, knoflook en aardappel, om zelf te zaaien op je balkon of in je tuin. 

Het recept voor het Stadsdiner is dit jaar afkomstig van Cybille Latour. Zij is de oprichtster van Blik & Pot in de wijk Overvecht, waar ze buurtbewoners in wekelijkse workshops leert hoe zij gezond, duurzaam én goedkoop kunnen koken. Cybille gaat een heerlijke Hollandse stoof met een Surinaams tintje maken. 

Wil je meedoen? Voor 4 euro zijn de zaaizakjes te koop bij Steede Hoge Woerd, Griftsteede, Eilandsteede, Koppelsteede en de Moestuin Maarschalkerweerd. Extra donaties zijn welkom, daarmee help je de financiële en sociale gevolgen van armoede te bestrijden. Meer informatie en updates op www.stadsdinerutrecht.nl

Reacties

Cookieinstellingen