Nieuwe subsidie om evenementen te verduurzamen

Foto: Linde Dorenbos

Vanaf 3 april start Utrecht met een nieuwe subsidie om evenementen in de stad te verduurzamen. De stad wil organisatoren zo stimuleren om evenementen duurzamer te organiseren. Denk hierbij aan herbruikbare bekers, ander materiaalgebruik, verminderen van afval, hergebruik van grondstoffen stimuleren, water, energie, mobiliteit en eten en drinken.

Wethouder Eva Oosters (Evenementen): “Evenementen zorgen voor levendigheid in de stad en daar zijn we blij mee. We willen samen de organisatoren werken aan een duurzame toekomst voor evenementen in Utrecht. Verduurzamen is op alle terreinen noodzakelijk en met deze regeling geven we de evenementenbranche dat zetje in de rug”.
Er is in totaal €250.000,- beschikbaar voor de subsidie, aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De subsidie is aan te vragen vanaf 3 april, maar organisatoren kunnen nu al kijken of zij in aanmerking komen via de subsidiesite.

Kwetsbare ondernemers ondersteunen 
De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor de evenementenbranche. Utrecht heeft in coronatijd evenementen ondersteund met verschillende maatregelen. Toch blijkt dat door de tegenvallende jaren organisatoren niet de ruimte hebben voor een stap richting verduurzaming. Uit gesprekken met evenementenorganisatoren blijkt dat de branche positief staat tegenover deze ontwikkeling. Daarom zet de gemeente de TONK-gelden in om deze brug te slaan.

Reacties

Cookieinstellingen