12 bussen uitgebrand bij busstalling Westraven

Foto: provincie Utrecht

Bij busstalling Westraven zijn vrijdagmorgen 12 bussen uitgebrand en een aantal bussen beschadigd. Het busverkeer lag ’s morgens geheel stil. Niemand raakte gewond. Wel waren reizigers gedupeerd omdat ze niet met de bus en tram naar werk of school konden.

De brandweer kon ervoor zorgen dat het vuur niet oversloeg op het naastgelegen kantoor en werkplaats. Van de uitgebrande bussen gaat het om 1 standaard bus, 1 gelede bus (‘harmonicabus’) en 10 dubbelgelede bussen (met een dubbele ‘harmonica’).
Tijdens en direct na de brand konden de buslijnen die vanuit Westraven vertrekken niet rijden. Ook hebben tramlijnen 20 en 21 (USP-Utrecht-Nieuwegein/IJsselstein) die langs het terrein lopen enige tijd niet gereden, maar het tramverkeer is in de loop van de ochtend weer volledig opgestart. Rond 9.30 uur is 80 procent van de dienstregeling vanuit Westraven weer opgestart. Vervoerder U-OV (Qbuzz) streeft ernaar om in de loop van de dag weer een 100 procent dienstregeling te kunnen rijden.
Het informeren van de reizigers over de gevolgen op de dienstregeling loopt via de vervoerder. Reizigers worden geïnformeerd via de digitale informatieborden op de haltes, via de website www.u-ov.info externe link en via social-mediakanalen.
De provincie staat in nauw contact met U-OV over het weer opstarten van het vervoer en de eventuele gevolgen die de brand de komende tijd heeft voor de dienstregeling en de capaciteit van het openbaar vervoer. U-OV heeft een vloot van in totaal 300 bussen.
De stalling Westraven is in bezit van de provincie, de bussen zijn eigendom van vervoerder Qbuzz. Er lijkt vooralsnog geen schade te zijn aan de gebouwen bij de busstalling, wel zijn mogelijk de betonplaten waar de bussen op staan beschadigd. De busstalling in Westraven is in 2021 geopend. Bij de bouw is in overleg met de Veiligheidsregio rekening gehouden met de brandveiligheidseisen. Zo is er een aantal brandwerende muren geplaatst tussen rijen bussen, waardoor het terrein in een aantal compartimenten is opgedeeld.

Reacties

Cookieinstellingen