Het Nederlands kampioenschap Risk in Utrecht

Foto: Risk NK 2023

Risk is voor menigeen geen onbekende. Het bordspel heeft in de loop der jaren z’n strepen verdiend. Natuurlijk – zoals met ieder competitief spel – zal er altijd baas boven baas zijn. Om hier een duidelijk besluit over te vormen is het NK Risk in het leven geroepen. Inmiddels alweer toe aan de zesde editie.

Risk is een spel voor jong en oud dat al heel wat jaartjes meegaat. De diversiteit onder de spelers is gebleken tijdens de vijf voorgaande edities: tafels worden gedeeld door studenten en ouderen. Het spel heeft in menig woonkamer de emoties hoog doen oplopen en wie denkt dat je zomaar wat mag doen zit er toch echt naast. Fanatieke Riskers spelen het spel met een hele theoretische, strategische benadering. Iets wat van hen misschien wel de nieuwe Nederlands Kampioen zal maken op het NK Risk.
Waar de vijfde editie plaats vond in Rotterdam in de van Nelle fabriek, is de organisatie neergestreken in het mooie studentikoze Utrecht. Op 14 januari 2023 zal het strijdtoneel weer losbarsten. Voorgaande editie waren er bijna 500 deelnemers, dit jaar zal dat aantal weer gehaald worden.

Reacties

Cookieinstellingen