Beleef de circulaire wereld top het Hof van Cartesius

Foto: Hof van Cartesius

Zaterdag 8 oktober wordt op Het Hof van Cartesius in het Werkspoorkwartier onderzoct hoe we in onze maatschappij met de aarde en haar grondstoffen omgaan. We recyclen of hergebruiken nog steeds heel weinig en de verspilling is groot. Het Hof van Cartesius en clubs als Extinction Rebellion laten zien dat het anders moet en kan.

Ontdek de circulaire broedplaats Het Hof van Cartesius. Ga mee op Hofsafari en ontdek het verhaal achter de creatieve en circulaire proeftuin Het Hof van Cartesius in het Werkspoorkwartier van Utrecht.
Begin 2022 zijn de laatste van de in totaal acht circulair gebouwde paviljoens opgeleverd. Zo’n 110 duurzame, creatieve en sociale ondernemers werken momenteel in de 3500 vierkante meters aan werkruimte. Door te bouwen met bestaande materialen verminder je het gebruik van grondstoffen én beland er minder op de afvalberg. Ook wordt er slim omgegaan met energie, beplanting en regenwater. Dit alles biedt inspiratie voor de duurzame stad van de toekomst. Maar deze manier van bouwen vraagt wel om een andere aanpak en kent grote uitdagingen. Hier leer je alles over tijdens de verrassende rondleiding over Het Hof.

Kledingweggeefwinkel
Na de rondleiding snuffel je rond in de kledingweggeefwinkel van Het Hof en maak je kennis met Extinction Rebellion, een internationale beweging van die strijdt voor een leefbare en rechtvaardige planeet.
Vervolgens schuif je aan bij het (veganistisch) No Waste diner, bereid met ingrediënten die gered zijn van de afvalberg. In samenwerking met Taste Before You Waste Utrecht.
Zowel de rondleiding als het diner worden aangeboden op basis van ‘pay what you want’. Wel fijn als je vooraf even een plekje reserveert á € 1, via deze link.

CineTopia: A Thousand Fires
Sluit de avond af met de poëtische documentaire A Thousand Fires, over Thein Shwe en Htwe Tin uit Myanmar, zij doen het op hun manier. Ze runnen een kleinschalig oliebedrijfje en proberen een toekomst voor hun kind veilig te stellen. Na afloop van de film is er een nagesprek over activisme tegen de fossiele industrie met Extinction Rebellion.
Locatie: Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 84-94
Datum: zaterdag 8 oktober 2022
Tijden:
• Rondleiding 16:30 bij de Loods (Hof 94)
• Diner: 18:00 in de Boomtoren (Hof 84)
• Film: 20:00 in de Dakzaal (Hof 84)
Entree:
• De rondleiding en het diner zijn op basis van donatie. Wel fijn als je van te voren een ticket (a € 1,-)
reserveert via deze link.
• Film: 10 euro (8,- U-pas) aan de deur of vooraf via hoogt.nl
Toegankelijkheid: m.u.v. de film in de Dakzaal zijn de activiteiten geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel.
Meer info: www.hofvancartesius.nl/agenda

Cookieinstellingen