Zangers gezocht voor kunstwerk in Bibliotheek Neude

Foto: ZIMIHC

Op 30 oktober 2022 presenteert de internationaal bekende beeldend kunstenaar Carlos Amorales (Mexico) een nieuw, éénmalig te zien kunstwerk in de hal van Bibliotheek Neude. Hij werkt hiervoor samen met zangers uit Utrecht. Er zijn nog steeds zangers welkom om dit kunstwerk mee vorm te geven.

De zangers in deze performance worden op een bijzondere manier gedirigeerd door Carlos Amorales: hij zal niet traditioneel dirigeren, maar dit doen door middel van bestaande en live geproduceerde tekeningen. Hoe dat in zijn werk gaat, geven de zangers samen met Carlos vorm in aanloop naar de performance.
Tijdens een workshop op 17 september studeren de deelnemende zangers elk één lied in. In totaal zijn er vier liedjes, voor elke stemgroep is er een eigen lied met een eigen melodie en tekst. De workshops staan onder leiding van dirigente Susanne van Althuis en Ruben Grevelink.
In oktober zijn er workshops waarin de zangers samen met de kunstenaar aan het werk gaan om de performance van 30 oktober definitief vorm te geven. De teksten van de liedjes, geschreven en op muziek gezet door Carlos Amorales en zijn team, zijn verhalen van zijn persoonlijke ervaringen als nieuwkomer in Nederland. Ze draaien om taal, communicatie, vertaling en de barrière die taal kan zijn.

Carlos Amorales had 2019 had hij grote solotentoonstelling in het Stedelijk Museum te Amsterdam en enkele jaren geleden werd hij enthousiast ontvangen op de Biënnale in Venetië. Zijn werk beperkt zich niet tot de traditionele beeldende kunst. Zo gebruikt hij muziek, taal, sport en vele andere elementen in zijn kunstwerken. Carlos studeerde eerder aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie in Amsterdam en woont alweer lange tijd in Mexico. De opdracht voor dit kunstwerk komt van de Gemeente Utrecht.

Reacties

Cookieinstellingen