Utrechts muziektalent viert afsluiting leertraject met feestelijk concert in de Marnixzaal

Foto: DUMS

Zaterdag 25 juni is het zover: de 20 jonge deelnemers van muziektalentenklas TraieCtum verzorgen een spetterend concert in de Marnixzaal aan het Domplein, bij DUMS De Utrechtse Muziekschool.

Sinds november 2021 hebben de jongeren elke zaterdagmiddag gewerkt aan hun muzikaal talent door middel van masterclasses, verdiepingslessen en samenspel-lessen. Ze zijn daarbij begeleid door muziekdocenten van DUMS en gastdocenten van conservatoria, podia en andere muziekopleidingen.
Deze gemotiveerde jongeren komen uit heel Utrecht en hebben voor deze talentenklas auditie moeten doen. Zaterdagavond 25 juni laten zij zien en horen wat ze geleerd hebben en kan het publiek genieten van zowel klassieke ensembles als van popbands.
TraieCtum is het leertraject van DUMS – De Utrechtse Muziekschool voor jonge musici. In 25 weken werken geselecteerde jongeren tussen 8 en 18 jaar elke zaterdagmiddag aan hun muzikale talent. DUMS heeft dit programma opgezet samen met partners uit de muzieksector. Dit programma is geheel gratis, want DUMS vindt dat elke getalenteerde jongere zijn of haar talent moet kunnen ontwikkelen.

Reacties

Cookieinstellingen