Game industrie verzamelt zich tijdens INDIGO 2022

Foto: indigo

Aanstaande vrijdag 17 juni verzamelen professionals uit de mondiale game industrie zich in Utrecht voor INDIGO 2022, de 13e editie van Nederlands grootste game business en showcase event, georganiseerd door Dutch Game Garden. INDIGO verbindt de Nederlandse industrie met internationale sprekers, platform houders, uitgevers, mede ontwikkelaars en investeerders.

Het event vindt plaats op de startup campus van Dotslash Utrecht, de kantoorlocatie van Dutch Game Garden. “De kwaliteit van presentaties, games en deelnemende bedrijven ligt hoog. Het succes van INDIGO laat zien wat de Nederlandse industrie te bieden heeft”, aldus JP van Seventer, Managing Director van INDIGO organisator Dutch Game Garden.
INDIGO bestaat uit een fysieke conferentie met business matchmaking programma, een expo en een online games showcase van 23 nieuwe games uit Nederland en het buitenland.
In de conferentie presenteren Nederlandse en internationale sprekers over alle aspecten van game development en ondernemerschap. De Zweedse game investeerder Amplifier Game Invest, onderdeel van mega game investeerder Embracer Group, inspireert het publiek over het partneren met een grote organisatie. Voormalig voorzitter van de International Game Developer Associaton Kate Edwards deelt vanuit haar bedrijf Geogrify tips over het cultureel sensitief internationaal uitrollen van games. De Nederlandse Lucia de Visser van Total Mayhem Games – ooit een studententeam wat tijdens INDIGO lanceerde, deelt hoe hun gameserie “We were here” zich ontwikkelde tot een lucratieve kaskraker. Drie werknemers van Guerrilla Games laten zien hoe ze het succesvolle tweede deel van de Horizon serie Forbidden West, hebben vormgegeven op de Playstation 5. “Het programma van INDIGO is gericht op zowel startende als meer gevestigde ontwikkelaars. We brengen daarmee de hele breedte van de industrie bij elkaar. Iets waar we als Dutch Game Garden voor staan en in geloven.”, zegt van Seventer.

Matchmaking en expo
Met het matchmaking programma dat wordt georganiseerd in samenwerking met MeetToMatch, worden afspraken gefaciliteerd tussen de bezoekers van INDIGO voor nieuwe deals, investeringen, banen, stages en andere vormen van samenwerking. De bedrijven die op INDIGO exposeren doen dat vooral om nieuw talent aan te trekken. De Nederlandse VR game producent en uitgever Vertigo Games laat in de expo een demo zien van hun nieuwe multiplayer VR game After the Fall.

Showcase
De INDIGO showcase is de hele dag live te bekijken via het Twitch kanaal van het event, waar Nederlandse streamers de geslecteerde games spelen terwijl ze met de developers in de studio in gesprek gaan. De beste game gaat naar huis met de INDIGO Award en een geldprijs van 5000 dollar, aangeboden door Xsolla.

Reacties

Cookieinstellingen