Anke Klein keert niet terug als wethouder in nieuwe coalitie

Foto: Sebastiaan ter Burg

D66 maakt bekend dat wethouder Anke Klein niet zal terugkeren in een nieuw college. Anke Klein laat weten dat ze graag was doorgegaan, maar de fractie zal haar helaas niet voordragen voor de volgende periode.

Klein zegt met plezier terug te kijken en ze is trots op wat ze samen met en voor zoveel geweldige Utrechters heeft kunnen betekenen. Ze is allereerst trots op de nieuwe manier van aanmelden op de basisschool. Zodat alle ouders en kinderen een eerlijke kans hebben op een plek op de school van voorkeur. Zonder schaduwlijsten.
Vol vreugde denkt ze ook aan het Berlijnplein. Het circulaire cultuurcluster. Kunst en cultuur is en blijft essentieel in Utrecht. Wij mensen kunnen niet zonder inspiratie, verwondering en ontspanning. Kunst kleurt de stad en dat kan alleen met ruimte voor kunstenaars. Verantwoordelijk zijn voor de financiën vergt moed in uitdagende tijden. Vanaf het moment dat COVID zich openbaarde, heeft Utrecht het geld gericht ingezet voor wie flink geraakt werd in z’n bestaanszekerheid.
Afdelingsvoorzitter Tom Kunzler zegt dat ze Anke Klein veel dank verschuldigd zijn omdat zij zich vier jaar onvermoeibaar als wethouder ingezet heeft voor Utrecht, nadat zij al ruim 15 jaar actief is bij D66 als afdelingsvoorzitter in Den Haag en als kandidaat voor het Europees Parlement.
In de moeilijke coronaperiode stond zij pal voor de culturele sector en hierdoor kan Utrecht nog altijd genieten van ons rijke culturele aanbod. Ze maakte werk van kansengelijkheid door het aanmeldsysteem voor basisscholen eerlijker te maken. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor erfgoed, wijkgericht werken, omgevingsvisie Binnenstad, viering 900 jaar stadsrechten en is ze wijkwethouder Oost en Binnenstad. Al haar werk heeft zij gedaan met behoud van een gezond financieel huishoudboekje voor de gemeente en met ruimte voor participatie door alle Utrechters.

Reacties

Cookieinstellingen