Houtzaagmolen De Ster organiseert zaterdag 14 mei houtmarkt

Foto: Matthijs Wolthers

Zaterdag 14 mei organiseert de Utrechtse Molen de Ster weer een houtmarkt. Op deze markt staat hout in alle vormen en maten centraal.

Hier ontmoet je houtbewerkers die hun waren verkopen en demonstraties geven. Het is dé plek om de mooiste handgemaakte houtproducten te kopen, of wanneer je graag zelf met hout aan de slag wilt gaan (thuis of op de dag zelf). Ook zijn er kinderactiviteiten. Bovendien is het zaterdag Nationale Molendag, dus de Utrechtse houtzaagmolen is de ideale plek om dit te vieren.
Kom gezellig shoppen bij de vele standhouders op het erf van de houtzaagmolen, neem een kijkje in de ateliers, doe mee aan workshops, bekijk demonstraties en ga met gidsen mee de molen in. Staat er een goede wind? Dan kun je zien hoe de molenaars op de wind zagen. Uiteraard kun je altijd een heerlijk (houtvrij) hapje eten in het café. Genoeg voor jong en oud te doen dus!
De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht. De molen is ook te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat.
Tijdens de Nationale Molendag 2022! openen honderden molens openen hun deuren en draaien op 14 en 15 mei. Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Extra bijzonder dus om een molenaar te bezoeken.

Reacties

Cookieinstellingen