Utrechts openbaar vervoer krijgt een 8 van de reizigers

Foto: provincie Utrecht

De rapportcijfers van de reizigers voor het openbaar vervoer (OV) in Nederland in 2021 zijn onlangs bekend gemaakt door kenniscentrum KpVV/CROW. Voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht is de waardering uitgevallen op een 8,0 (Syntus Utrecht) en 7,9 (U-OV).

Vanwege de impact van corona is in 2020 geen landelijk OV onderzoek gehouden. Vorig jaar waren er bovendien nog relatief weinig reizigers in het openbaar vervoer. Het aantal enquĂȘtes dat is afgenomen, lag in 2021 op minder dan de helft van wat normaal is voor dit onderzoek. Kenniscentrum KpVV/CROW geeft om deze redenen aan dat de cijfers over 2021 minder geschikt zijn voor een trendanalyse of beoordeling van een afwijkende prestatie. De respons onder reizigers in de provincie Utrecht lag met 30-40 procent laag.
Met alle voorbehoud voor de interpretatie van deze cijfers valt in elk geval op dat beide Utrechtse vervoerders per saldo een goed eindrapportcijfer kregen van de reizigers. Voor U-OV die rijdt in en rondom de stad Utrecht is dat een 7,9. Vervoerder Syntus Utrecht die rijdt in de streek en in de stad Amersfoort kan rekenen op een 8,0.
U-OV bus ontvangt van de reizigers positieve waarderingscijfers voor frequentie (7,0), klantvriendelijkheid (8,2), stiptheid (7,5) en sociale veiligheid (7,9). De waardering van Syntus Utrecht in 2021 is: frequentie (6,7), klantvriendelijkheid (8,2), stiptheid (6,9) en sociale veiligheid (8,2).

Reacties

Cookieinstellingen