Meedenken over straten rond TivoliVredenburg en Hoog Catharijne

Foto: CU2030

Bewoners van de Hollandse en Vlaamse toren vinden dat hun woonomgeving weinig uitstraling heeft. Ook ervaren bezoekers de straten in de avonduren als verlaten en sociaal onveilig. Daarom gaan TivoliVredenburg, Kl├ępierre (eigenaar Hoog Catharijne) en gemeente Utrecht samen de straten rond het muziekgebouw en Hoog Catharijne aantrekkelijker maken. Je kunt t/m 13 februari 2022 meedenken over het nieuwe ontwerp van de openbare ruimte in de straten.

Utrecht wil een aantrekkelijke en levendige openbare ruimte in het centrum van de stad. Daarom staat de voetganger centraal in het ontwerp, komt er meer groen, wordt er ontmoeting gestimuleerd en komt er ruimte voor kunst. Het neerzetten van fietsen wordt er ontmoedigd.
De aanleg van meer groen helpt om wateroverlast bij hevige buien beter op te vangen en het zorgt voor schaduw en verkoeling. Ook is het goed voor de biodiversiteit. Het straatwerk in de Hollandse en Vlaamse Toren maakt deels plaats voor groenvakken. De weggehaalde stenen worden zoveel mogelijk hergebruikt.
De gemeente vindt het belangrijk om te horen hoe jij over dit ontwerp denkt. Je kunt tot en met zondag 13 februari jouw reactie mailen naar [email protected]. Je ontvangt altijd een mail terug. Daarnaast kun je ook bellen met 14 030.
Na 13 februari worden alle reacties verzameld in een document (reactienota). Dit document wordt samen met het ontwerp vastgesteld door het college van B en W. De uitvoering van het vastgestelde ontwerp vindt plaats in 2023.
Je kunt hier het concept ontwerp downloaden

Cookieinstellingen