TIER lanceert elektrische deelfietsen en deelscooters in Utrecht

Foto: TIER

TIER Mobility start 1 oktober in Utrecht. Vanaf vrijdag zijn er 125 e-bikes en 75 e-scooters beschikbaar in de stad. Tot aan januari 2022 wordt dit opgeschaald naar 500 e-bikes en 300 e-scooters. De e-bikes en e-scooters van TIER zijn te vinden in de buurt van centrale vervoersknooppunten en andere drukke gebieden in Utrecht. In nauwe samenwerking met de stad zijn parkeerzones en expliciete niet-parkeerzones gedefinieerd. Dit maakt elke rit met een TIER-voertuig gebruiks- en stadsvriendelijk.

Jesper Vis, General Manager Benelux van TIER: “Auto’s horen niet in de binnenstad. Met TIER e-bikes en e-scooters bieden we mensen in Utrecht een milieuvriendelijk alternatief om zich mee door de stad te verplaatsen. De missie van TIER om mobiliteit voorgoed te veranderen sluit nauw aan bij de Utrechtse mobiliteitsplannen: in 2040 zoveel deelvoertuigen aanbieden dat Utrechters geen (privé)auto meer voor de deur hoeven te hebben.”
Om de transportkosten en emissies te verlagen, zet TIER een lokaal team van vaste medewerkers in die met elektrische bakfietsen en – busjes door de stad rijden om lege batterijen te vervangen. Daardoor hoeven TIER e-bikes en e-scooters niet naar een magazijn om op te laden. Mede hierdoor is TIER sinds januari 2020 volledig klimaatneutraal
Om TIER uit te proberen, download je de app, zoek je een e-bike of e-scooter op de kaart en ontgrendel je deze door de QR-code te scannen. Om de rit te beëindigen, zoek je een veilige plek om te parkeren, klap je de standaard weer omlaag, open je de TIER-app en tik je op ‘Rit beëindigen’. De activeringskosten zijn voor beide voertuigen € 1 en hierna geldt een tarief van 0,15 cent per minuut voor een e-bike en 0,30 cent per minuut voor een e-scooter. TIER accepteert de meeste creditcards en PayPal.
Nieuwe gebruikers in Utrecht kunnen 20 gratis minuten aan hun TIER-account toevoegen (te gebruiken in maximaal twee ritjes) wanneer zij zich registreren met code TIERUTRECHT.
TIER heeft verschillende maatregelen getroffen om een veilig en verantwoord gebruik van hun e-bikes en e-scooters in Utrecht te garanderen. Wanneer nieuwe gebruikers de TIER-app gebruiken, verschijnen er eerst een aantal instructiemodules over het verantwoord gebruiken en parkeren van de e-bikes en e-scooters (aangepast aan Utrecht), die niet kunnen worden overgeslagen.
TIER Mobility is Europa’s marktleider op het gebied van deelvervoer. De van oorsprong Duitse mobiliteitsaanbieder wordt gedreven door de missie om mobiliteit voorgoed te veranderen. TIER helpt steden, met haar klimaatneutrale elektrische deelvoertuigen, om hun afhankelijkheid van auto’s te verminderen. TIER Mobility is in 2018 opgericht door Lawrence Leuschner, Matthias Laug en Julian Blessin met een hoofdkantoor in Berlijn. Inmiddels is TIER actief in meer dan 145 steden in 16 landen in Europa en het Midden-Oosten. Met een focus op het bieden van de veiligste, rechtvaardigste en duurzaamste mobiliteitsoplossing, is TIER sinds 2020 klimaatneutraal. Tot de investeerders van TIER behoren SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital en White Star Capital. Voor meer informatie bezoek www.tier.app

Reacties