dB’s verhuist naar het Werkspoorkwartier

Foto: dB's

Muziekcomplex dB’s verhuist van het CAB-gebouw naar het Werkspoorkwartier. Dat staat in het nieuwe bestemmingsplan voor fase 2-6 van de Cartesiusdriehoek, dat het college van Burgemeester en Wethouders ter vaststelling gaat aanbieden aan de gemeenteraad, zo meldt 3voor12.

Dit nieuwe bestemmingsplan moest er komen omdat rond het monumentale CAB-gebouw 2.800 woningen gebouwd gaan worden. Het consortium dat de Cartesiusdriehoek gaat ontwikkelen, dB’s zelf en de gemeente Utrecht hebben samen een nieuwe locatie gevonden voor de muzikale broedplaats: in het Werkspoorkwartier. Op de nieuwe locatie worden dB’s (inclusief oefenruimtes en poppodium), Stichting Ruis, Studio Moskou en Roots Rock Kitchen permanent gehuisvest. Op instagram geeft dB’s aan dat ze niet voor de zomer van 2022 verwachten te verhuizen.
Oproer Café, dat tot de brand van januari ook in het CAB-gebouw was gevestigd, gaat op eigen initiatief naar studentenwooncomplex The Cube in Overvecht. Daarnaast overwegen zij op termijn nog een tweede locatie te openen in het vernieuwde CAB-gebouw.

Reacties