Beer Geeks halen ruim 106.000 euro op voor ALS

Foto: dennismakespictures

Zaterdag 27 maart 2021 was de laatste dag van de actie Beer Geeks Beat ALS. De actie werd dit jaar afgesloten met een live stream vanaf vandeStreek Bier in Utrecht. Tijdens deze uitzending werden de zes Beer Geeks Beat ALS-bieren samen met de brouwers geproefd. Een van de mensen die hierbij aanschoven was Thomas Acda – cabaretier, zanger, acteur en sinds 2019 ambassadeur van de Stichting ALS. Aan het eind van de middag werd een cheque met het eindbedrag van ruim 106.000 euro overhandigd aan Gorret-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland.

Er werden tijdens de live stream niet alleen bieren geproefd maar er werd ook over de bieren gepraat met liefhebbers en experts. Daarnaast waren tips voor interessante bier-spijs-combinaties, de kijkers konden meedoen aan een quiz. Jan Kanis verzorgde de live muziek en door middel van een online veiling werden er nog wat laatste euro’s uit de zakken van de bierliefhebbers geklopt.
De Beer Geeks zijn er trots op het resultaat en dankbaar voor de inzet van iedereen die hier – op welke manier dan ook – aan heeft bijgedragen. In 3 jaar is met de actie Beer Geeks Beat ALS is ruim een kwart miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte. Dit jaar hebben 57 brouwers meegewerkt aan het brouwen van de zes bieren, ze zijn gebrouwen bij: Bax Bier in Groningen, Frontaal in Breda, Kompaan in Den Haag, Moersleutel in Alkmaar, vandeStreek Bier in Utrecht en Walhalla in Amsterdam.
De bieren zijn (of waren) te koop bij ruim 150 slijterijen en bierwinkels, maar op veel plekken was het dit weekend al uitverkocht. Dus check vooraf even of er nog voorraad is. De live stream is nog terug te kijken op de Beer Geeks Beat ALS-Facebookpagina. En wil je geen bier, maar wel doneren, ga dan naar de actiepagina van de Stichting ALS. Er is ook nog wat merch te koop op www.beergeeksbeatals.nl.
 

Reacties