Koffie met vitamines

Foto:

Kan je niet een gezond product nog gezonder maken waardoor iedereen makkelijk en op een gezonde manier meer energie en focus kan hebben gedurende heel de dag? Die vraag stelden de Utrechters Stefan Wateler en Florian Fermin zichzelf. Na veel onderzoek kwamen ze uit op vitamines en superfoods toevoegen aan de koffie.

Deze combinatie zorgt er volgens Wateler en Fermin voor dat je meer focus en energie hebt heel de dag door. Het leidde uiteindelijk tot de oprichting van hun bedrijf Cupplement.
De koffiecupjes die Wateler en Fermin met hun bedrijf verkopen zijn verrijkt met guaranapoeder, MCT-olie en verschillende vitamines. MCT-olie is een belangrijk bestanddeel van kokosolie en het geeft energie en zorg dat je scherper kunt nadenken. Daarnaast wilden ze experimenteren met quarina, een besje uit Braziliƫ dat vaak in energiedrankjes wordt gebruikt. En ze hebben vitamines toegevoegd die je energiemetabolisme ten goede komen: B1, B1 en B12.
Na een jaar experimenteren hadden ze een recept waar ze helemaal tevreden mee waren. Een fabrikant verwerkt dit recept voor hen in cupjes die inmiddels kunnen worden verkocht. Intussen onderzoeken ze andere vitaminecombinaties.

Cookieinstellingen