Circus Diedom pakt uit in de vakantie

Foto: Paulus van Dorsten

Het Utrechtse jeugdcircus Diedom gaat ondanks de voorjaarsvakantie door met de circuslessen. Op een braakliggende terrein naast het circusgebouw vliegen deze week de jongleerballen en de diabolo’s je om de oren. Juist nu er door de coronamaatregelen zo weinig mag en het vakantie is, pakt Diedom groots uit.

De huidige regels zijn duidelijk: jongeren tot 18 jaar mogen alleen nog maar sporten in de buitenlucht. De afgelopen weken heeft Circus Diedom niet bij de pakken neergezeten. Elke week werden meerdere malen de trapezes opgehangen, de eenwielfietsen klaargelegd en de dikke matten naar buiten gehaald. Zo kan er buiten les worden gegeven. “Het is wat aanpassen, maar zo lang het niet keihard regent is het buiten goed te doen”, zegt circusdocent Jasper Riedeman. “Het is dan wel wat meer werk dan lesgeven in de zaal, maar juist voor al deze jongeren is het zo fijn dat ze samen weer lekker kunnen bewegen.”
Deze week zijn alle leerlingen van het circus welkom om in de zon te komen trainen. Van steltenlopen tot jongleren, er is een uitgebreid programma geregeld. Jasper geeft de lessen niet alleen, hij krijgt hulp van de oudste leerlingen. “Wij vinden het super leuk om de jongste kinderen te helpen”, zegt de 17-jarige Karlijn terwijl ze aan het helpen is bij het ballopen.
Jasper kijkt tevreden terug op deze woensdag. “Het is super tof dat we nu nog op deze fijne locatie in Transwijk les kunnen geven.” De Merwede-Kanaalzone wordt herontwikkeld en daarom is het jeugdcircus opzoek naar een nieuw locatie. “Voor nu zijn we blij dat we hier nog les kunnen geven”, zegt Jasper vrolijk. (Sanne Smit/foto Paulus van Dorsten)

Reacties