Wenswalvissen verspreiden zich door de wijk

Foto: Cultuur19

In plaats van een knusse Duik in het Zand organiseren Cultuur19, DOCK Utrecht en Brede School het Zand dit jaar een bijzondere kaartenactie vóór en dóór wijkbewoners, getiteld Wenswalvissen. De actie is bedoeld om bewoners dichter bij elkaar te brengen en samen iets moois te maken in deze uitdagende tijden.

Op donderdag 21 januari vielen de Wenswalvissen bij alle bewoners van Het Zand op de mat. Met één van de kaarten wens je je buurman of de hele buurt iets moois toe. Met de andere kaart maak je je eigen kunstzinnige 3D walvis. Alle kunstzinnige wenswalvissen worden bijeengebracht in een grote school vissen in de hortus van Brede School Het Zand, waar ze tentoongesteld worden. Op 30 januari van 15.00 tot 17.00 uur en op 31 januari van 11.00 tot 13.00 uur kunnen bewoners hun kunststukjes afgeven bij het loket van de Dive In.
Een 3D wenswalvis maak je zelf door de vormen uit het karton te drukken, ze te versieren en vervolgens in elkaar te schuiven. Wie op zoek is naar inspiratie, gaat naar http://bit.ly/wenswalvis voor de video Hoe maak je een wenswalvis? Ook is er een lesbrief gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je walvissen mooi kunt ophangen in een zelfgemaakte mobile. De lesbrief is te downloaden via http://bit.ly/wenswalvislesbrief.
Wie buiten Het Zand woont en geen kaartenset heeft ontvangen, kan de walvissen downloaden via http://bit.ly/wenswalviskaart en zelf uitprinten. Of haal een papieren exemplaar op bij Speeltuin Voorn, open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
De Duik in het Zand Wenswalvissen zijn een initiatief van Cultuur19, DOCK Utrecht en Brede School Het Zand. Meer informatie op www.cultuur19.nl, www.dock.nl/utrecht en www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand.

Reacties