De Kroon op Leeuwesteyn winnend plan voor nieuwe woonbuurt in Leeuwesteyn

Foto: Trebbe

De gemeente Utrecht heeft ontwikkelende bouwer Trebbe geselecteerd voor kavel 14a in Leeuwesteyn, een nieuwe woonbuurt in Leidsche Rijn aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Het winnende plan ‘De Kroon op Leeuwesteyn’ betreft een stadsbouwblok dat bestaat uit circa 70 duurzame huur- en koopwoningen. 45 woningen worden straks verhuurd in het middenhuursegment. De overige woningen zijn bestemd voor de verkoop.

Centraal in het plan staat het sociale karakter van Leeuwesteyn. Enerzijds is dit geborgd door een mix aan huur en koop. Anderzijds door de centrale binnentuin die met een gezamenlijke voedseltuin en een speel- en fitnesstuin ruimte biedt aan ontmoeting en beweging. Het plan is vormgegeven door Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design.
Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling, Leidsche Rijn en Circulaire Economie): “Utrecht kiest bij de bouw voor kwaliteit en voor een ‘Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’. In dit nieuwbouwproject komen veel elementen samen die voor Utrecht belangrijk zijn. Een daarvan is het circulair bouwen met verantwoorde materialen die geregistreerd worden in een materialenpaspoort, waardoor de materialen later eventueel hergebruikt kunnen worden. Verder worden de woningen ook remontabel gebouwd, zodat de panden in de toekomst gemakkelijk aan te passen zijn aan de wensen van morgen.”

Reacties