Woningcorporatie Bo-Ex en zorgorganisatie Lister starten gemengde woonvorm in Rivierenwijk

Foto: Bo-Ex

Woningcorporatie Bo-Ex en zorgorganisatie Lister starten een kleinschalig gemengd wonen project in wooncomplex de Amerhof in de Utrechtse Rivierenwijk. In de Amerhof wonen bewoners van Lister samen met starters die graag hun steentje bijdragen aan de woongemeenschap. Een gemengde woonvorm zoals deze, waarin bewoners met en zonder begeleiding dichter bij elkaar wonen, helpt de veerkracht van de wijk in stand te houden en te verbeteren. Binnenkort start Bo-Ex met de werving van gemotiveerde huurders.

Wooncomplex de Amerhof is eigendom van Bo-Ex en wordt al jaren bewoond door huurders van Lister. Binnenkort zal hier een mix ontstaan tussen bewoners van Lister en bewoners van Bo-Ex. Dit wordt de eerste gemengde woonvorm van Bo-Ex. Van de 24 studio’s komen 11 studio’s beschikbaar voor starters die via Bo-Ex op zoek zijn naar hun eerste zelfstandige woning. Het andere deel van de woningen zal worden bewoond door huurders van Lister die leren leven met hun psychische kwetsbaarheid. Dit onder (woon)begeleiding van Lister.
Motivatie is een belangrijke voorwaarde binnen het selectieproces van Bo-Ex van nieuwe huurders. Geïnteresseerden moeten kunnen benoemen waarom zij deel willen uitmaken van deze woongemeenschap. Op deze manier waarborgt Bo-Ex dat de nieuwe bewoners ook daadwerkelijk hun steentje willen bijdragen aan de woongemeenschap. Op basis van de motivaties wordt een eerste selectie gemaakt van kandidaten die vervolgens worden uitgenodigd voor een individueel gesprek voor de definitieve selectie. De selectie van nieuwe huurders van Bo-Ex wordt samen met medewerkers van Lister uitgevoerd.
Alle nieuwe bewoners van de Amerhof vormen samen een woonvereniging. De woonvereniging organiseert gezamenlijke activiteiten en zorgt dat de bewoners in het complex naar elkaar blijven omkijken. Bo-Ex en Lister ondersteunen de nieuwe bewoners in het begin bij het opbouwen van de woongemeenschap. De nieuwe bewoners kunnen waarschijnlijk in januari 2021 naar hun nieuwe woning verhuizen.

Reacties