Huurprijzen in Merwedekanaalzone hoger dan afgesproken

Foto: Pixabay

De huurprijzen voor het project Wilhelminawerf in de Merwedekanaalzone blijken circa 15 procent hoger te liggen dan in 2016 was afgesproken met ontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP). Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

In het project Wilhelminawerf zijn op dit moment 167 huurappartementen in aanbouw. De eerste appartementen worden begin volgend jaar opgeleverd. Met de ontwikkelaar KondorWessels Projecten zijn afspraken gemaakt over de huurprijzen waarover de gemeenteraad in een brief van 6 december 2016 is geïnformeerd.
Het college schrijft onaangenaam verrast te zijn toen KWP liet weten zich niet gebonden te voelen aan de destijds afgesproken huurprijzen voor het project A en B in de Merwedekanaalzone. De belegger die de huurappartementen gaat verhuren voelt zich daarom vrij om zelf de huurprijzen te bepalen.
Voor het college zijn huurprijzen zoals die zijn afgesproken in de brief van 6 december 2016 van grote betekenis. Dit gezien de behoefte aan meer betaalbare woningen in de stad. Het college heeft KWP daar dan ook nadrukkelijk op aangesproken. Dat heeft echter niet tot andere inzichten geleid, aldus het college.
Inmiddels is de belegger gestart met de verhuur van de eerste woningen, die begin 2021 worden opgeleverd. Op basis van informatie op hun website heeft het college geconstateerd dat de huurprijzen circa 15 procent hoger liggen dan de prijzen uit de brief van 2016. Het college beraadt zich nu op vervolgstappen. In eerste instantie zal dat in ieder geval een bestuurlijk overleg zijn met de directie van KWP.

Reacties