TivoliVredenburg organiseert op 3 november Amerikaanse verkiezingsavond in vier zalen

Foto: TivoliVredenburg

Op dinsdag 3 november gaat Amerika naar de stembus.TivoliVredenburg presenteert een live programma rondom deze spannende verkiezingen. Met de huidige maatregelen mogen er maximaal 30 bezoekers in een zaal. Daarom wordt er een livestream opgezet in vier zalen, zodat zoveel mogelijk mensen toch live mee kunnen genieten. Voor de mensen die net naast een kaartje grepen, is het programma ook thuis via de livestream te volgen.

Het hoofdprogramma vindt plaats in de Grote Zaal, maar ook in Hertz, Cloud Nine en Pandora is de Election Night te volgen via een livestream op groot scherm. Iedere ‘satellietzaal’ heeft een eigen host, via wie er verbinding wordt gemaakt naar de Grote Zaal en die de vragen vanuit de zaal inventariseert. Tussen de inhoudelijke blokken is er passend entertainment. TivoliVredenburg had graag zo’n 1200 bezoekers ontvangen die samen het stemmen zouden kunnen volgen. Dat plan werd steeds verder afgeschaald. Maar alsnog kunnen geïnteresseerden de verkiezingen volgen, of via de livestream of in een van de verschillende zalen.
Tessa Hagen, programmeur Kennis en Debat bij TivoliVredenburg: “Zodra we wisten dat we maar 30 mensen per zaal mochten ontvangen, gingen we bedenken wat wél kon. Geïnspireerd door Arjen Lubach hebben we deze constructie bedacht:een spannend experiment! Ons streamteam is goed op stoom, dus de interactie tussen alle zalen via videoverbindingen is geen probleem. Zo maken we er in alle zalen een verkiezingsavond van om niet te vergeten!”
Vanuit de Grote Zaal analyseren wetenschappers, journalisten en campaigners deze veelbesproken verkiezingen. Hoe is de situatie in de verschillende swingstates? Welke thema’s leven er het meest bij de kiezers? Hoe staat het land ervoor na vier jaar Trump?En hoe zien de plannen van de nieuwe president eruit? Onder meer Maarten Zwiers (American Studies, Rijksuniversiteit Groningen), Maarten Kolsloot (oud-correspondent), Markha Valenta (docent Amerikanistiek, Universiteit Utrecht) en Dan Hassler-Forest (mediawetenschapper Universiteit Utrecht) delen hun visie.
ElectionNight 2020 –dinsdag 3 november 2020 Aanvang 20.00 uur Livestream tickets €5 www.tivolivredenburg.nl/election

Reacties