Jebber tekent aanneemovereenkomst voor bouw 244 starterswoningen

Foto: Jebber

Jebber heeft een aanneemovereenkomst getekend met ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West voor de bouw van 244 starterswoningen. De woningen maken onderdeel uit van nieuwbouwontwikkeling De Kwekerij fase II in Utrecht-Oost en het concept en ontwerp staat op naam van Arons en Gelauff architecten.

In slechts vijftien maanden is Utrecht straks 244 compacte starterswoningen rijker. Dura Vermeer zet in op een duurzaam bouwproces in de vorm van LEGOlisering. In een efficiënt en beheersbaar productieproces worden complete modules gerealiseerd met een constante hoge kwaliteit.
“Het streven is om minimaal BREEAM twee sterren te halen. Studenten en starters staan over het algemeen erg open voor duurzaamheid en vernieuwing. Wij houden de projecten in eigen beheer en dat geeft ons de mogelijkheid om ook na oplevering te blijven inzetten op het gebied van innovatie”, aldus Monique van Loon, Directeur Jebber.
Jebber en Stichting Studentenhuisvesting (SSH) ontwikkelen op de plek van het voormalige KPN-terrein aan de Burgermeester Fockema Andrealaan circa 840 betaalbare huurwoningen voor studenten en starters. De Kwekerij is een duurzame ontwikkeling waarbij wordt ingezet op het thema ‘Groen & Gezond’. Er komen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters met als doel de footprint gezamenlijk te verkleinen. Daarbij wordt energie voor de woningen zoveel mogelijk lokaal opgewekt en functioneert de voormalige atoombunker als waterberging en vijver. Op de daken van alle woongebouwen komen zonnepalen die de gebouwen voorzien van stroom.

Reacties