Nieuwe winkel met Utrechtse producten en kunst in de Twijnstraat

Foto: Gijs_Ferkranus

Makersplatform Utrecht Made heeft een winkel geopend in de Twijnstraat. In de winkel vind je ambachtelijke producten, maar ook kunst van Utrechtse bodem. De winkel wil het Utrechters makkelijker maken om lokaal en duurzaam te winkelen.

Het assortiment van de winkel is breed, zo vind je er de bekende boterspritsen en domkaarsen, maar ook lokaal gemaakte zepen, muziekdoosjes, producten van stadshout, zeefdrukken, keramiek, boeken, bier en cadeaupakketten. De producenten maken hun producten duurzaam, ambachtelijk en vaak ook circulair.
Met de winkel wil Utrecht Made een podium bieden aan lokale makers en hun producten. “We willen het consumenten en bedrijven makkelijker en aantrekkelijker maken lokaal te kopen. De lokale maaksector biedt namelijk een concrete oplossing in de transitie naar een duurzamere wereld. We waren al actief met een webshop en verkoop van pakketten aan bedrijven, maar met deze winkel kunnen we nog beter invulling geven aan onze visie,” aldus initiatiefnemer Joram Dees. Een deel van de winkel is ingericht met kunst van lokale kunstenaars. Dit wordt ingevuld door Freefall, het initiatief van de Utrechtse kunstenaar WF Janssen. Momenteel hangen erin de winkel werken van onder andere Jeroen Krul, Andre Blom, Jules Enneking en Natalja Heybroek.

Reacties