Pop-up restaurant slaat haar kamp op bij fort Rijnauwen

Foto: De Maaltuin

Pop-up restaurant SterkWater slaat haar kamp op bij fort Rijnauwen. Aanvankelijk was het plan vanaf 19 maart te starten op fort Ruigenhoek voor een vier weken lange culinaire beleving. Zo was dat afgestemd met de Provincie Utrecht en eigenaar van het fort: Staatsbosbeheer. Helaas bleek een andere gebruiker van dat fort, Festival Tweetakt, een gezamenlijk gebruik niet te zien zitten. SterkWater is daarom in samenwerking met Provincie en Staatsbosbeheer op zoek gegaan naar een oplossing en die is gevonden in fort Rijnauwen.

Meer dan 250 bezoekers hadden al een kaartje gekocht voor het Pop-up Restaurant op fort Ruigenhoek. De organisatoren van SterkWater hebben hen één voor één persoonlijk gebeld met het nieuws. Organisator Robbert Maas: “We balen als een stekker dat we niet meer terecht kunnen op fort Ruigenhoek, maar zijn ook erg blij met de gevonden oplossing. Fort Rijnauwen is echt een unieke kans. Dat we nu terecht kunnen op dit fantastische en geheimzinnige fort is dan stiekem toch een beetje een droom die uitkomt. We vonden dat we onze gasten dat nieuws persoonlijk moesten vertellen.”
Fort Rijnauwen is het grootste en groenste van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, met bijna 32 hectare aan prachtig natuurgebied. Het ligt bij Amelisweerd, tussen Utrecht, Bunnik en Zeist in. Het fort is normaal gesproken niet toegankelijk om de dieren en de zeldzame planten op het fort zoveel mogelijk rust te gunnen. Eén keer per twee jaar speelt Holland Opera op het fort en nu mag SterkWater een aantal weken lang op deze bijzondere plek neerstrijken.
Pop-up restaurant SterkWater doet in een jaar tijd vijf forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie aan. De geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie staat centraal in aanloop naar vermelding op de UNESCO werelderfgoedlijst. Op unieke locaties, waar je normaliter niet terecht kan, beleef je nu een culinaire en historische beleving. Na succesvolle edities op Fort Lunet II en Fort bij Abcoude met in totaal tweeduizend gasten, start vanaf 2 april de editie op Fort Rijnauwen. Kaartjes zijn beperkt beschikbaar en zijn verkrijgbaar op www.sterkwater.nl voor €54,95. Daarvoor krijg je een bijzondere avond vol beleving en een heerlijk viergangendiner bereid door de Utrechtse sociale onderneming The Colour Kitchen, partner van SterkWater. 

Reacties