Restaurant VanPlanten de beste vegan eetgelegenheid in Utrecht

Foto: Bram Muller

VanPlanten is de beste vegan eetgelegenheid in Utrecht en de nummer twee van heel Nederland. Dit werd bekend gemaakt tijdens de VeganAwards van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

“We waren enorm vereerd met de nominatie voor de VeganAwards” zegt Hans Messie, oprichter van VanPlanten. “In de zomer zijn we gestart met het restaurant, maar dat het direct zo’n succes zou worden hadden we niet durven hopen. De uitreiking was spannend. Met slechts 26 stemmen verschil, zijn we tweede geworden. We willen iedereen die gestemd heeft enorm bedanken! En voor iedereen die ons nog niet heeft ontdekt: Kom een keertje langs!”
Het knusse restaurant is ingericht met hippe meubels uit de kringloopwinkel Wawollie Utrecht en de winst gaat naar dierenwelzijn en milieu. “Wij willen ons steentje bijdragen om de wereld net iets mooier te maken. Eigenlijk ben je met een avondje uit eten bij VanPlanten een wereldverbeteraar.’ zegt Roos, de chef-kok, lachend.
Als bezoeker kun je kiezen voor een uitgebreid driegangenmenu maar ook een avond vol hapjes van ‘De borrelplank’. Nieuw op het menu is de high tea in het weekend met soep, broodjes en zoetigheden. Alles op het menu is vegan en lactosevrij.
VanPlanten werd in juli 2019 opgericht door Hans Messie. Hij was toen al de oprichter kringloopwinkelketen, Wawollie Kringloop, waarvan één op Lage Weide (3000m2) en een klein zusje op de amsterdamsestraatweg. Om de duurzaamheid verder te bevorderen is Hans Messie een veganistisch restaurant gestart, met een menukaart volledig vrij van dierlijke producten.
Restaurant VanPlanten zit op Surinamestraat 5 in de wijk Lombok. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 17.00 – 22.00 en zaterdag en zondag 12.00 – 22.30

 

Reacties