Fietsend of wandelend langs impactvolle ondernemers

Foto: provincie Utrecht

Op zaterdag 23 november om 16:30 lanceert Wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken en Circulaire Economie) de Impact Wandel- & Fietsroute in Utrecht. Tijdens de route loop of fiets je langs verschillende ondernemers die op ondernemende wijze maatschappelijke problemen oplossen. De lancering van de fiets- en wandelroutes zijn onderdeel van de Impact Days.

Er zijn kaarten gemaakt om de wandelaars en fietsers langs bijzondere locaties in Utrecht te leiden. Van het centrum tot de buitenwijken. Vanuit deze locaties werken Utrechtse ondernemers aan de wereld van morgen. Het realiseren van mooie producten en geld verdienen gaat hier hand in hand met werken aan de Sustainable Development Goals. 17 werelddoelen waarmee we samen afrekenen met armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.
Wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken en Circulaire Economie) is zeer verheugd met deze route: ‘Utrecht staat voor een Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen. Dat principe ligt in het verlengde van de Global Goals. Ik vind het mooi om te zien dat deze ondernemers heel concreet hun steentje bijdragen. De wijze waarop zij ondernemen is hopelijk een inspiratie voor andere ondernemers.” De ondernemers in deze routes kijken anders naar ondernemen. Ze vinden bijvoorbeeld dat produceren duurzaam moet gebeuren, maar ook dat iedereen de kans moet krijgen om mee te doen in de wereld van ondernemers. Ze willen graag een waardevolle erfenis achterlaten voor de toekomst.
Laat je inspireren door de verhalen en ervaringen van deze ondernemers en ontdek dat het anders kan. Na de lancering van de routes is er een borrel. ‘Viva Las Failures’, nodigt duurzame ondernemers uit om te vertellen over hun pijnlijkste missers en hoe zij daarvan hebben geleerd. Voorafgaand aan de lancering zijn er ook andere activiteiten in het kader van de Impact Days, bekijk hier het volledige programma. En meld je hier aan voor de lancering van de routekaarten.
De routekaarten komen op verschillende plekken in de stad te liggen. Bij de VVV, de Social Impact Factory en diverse sociale ondernemingen. De routekaarten zijn geproduceerd met steun van Drukkerij LibertasPascal, de Social Impact Factory, Utrecht Marketing, Utrecht4GlobalGoals en SOON.

Reacties