Uithoflijn gaat op 16 december rijden met passagiers

Foto: provincie Utrecht

Tram 22 gaat vanaf maandag 16 december tien keer per uur per richting rijden met passagiers. Buslijn 12 verdwijnt. Om de start van de tram te vieren, worden zaterdagmiddag 14 december gratis tramritten aan geboden.

Tram 22 neemt de dienstregeling van buslijn 12 over. De eerste tram vertrekt vanaf 16 december op werkdagen rond 6.00 uur, de laatste rond 22.00 uur. In het weekend rijdt de tram niet. De trams rijden gekoppeld, dus met twee tramstellen aan elkaar. Het aantal trams wordt in de loop van 2020 verhoogd naar twaalf trams per uur per richting. Er is nog wel een indienststellingsvergunning nodig voordat de tram echt met passagiers mag rijden. Uiterlijk begin december is duidelijk of deze vergunning wordt gegeven.
Op zaterdagmiddag 14 december wordt de opening van de tramlijn gevierd met gratis tramritten tussen 14.30 -17.30 uur. Er stopt die middag elke 10 minuten een tram. Je kunt op elke halte in- en uitstappen. Een rit vanaf halte Utrecht Centraal Centrumzijde tot de eindhalte P+R Science Park duurt ongeveer 19 minuten.
De komende weken blijven ze testritten rijden. Zo blijven de trams en de trambaan in conditie en zijn ze goed voorbereid op de opening. Tot 16 december is Projectorganisatie Uithoflijn nog het eerste aanspreekpunt voor vragen of meldingen over de tram of trambaan. Daarna neemt Regiotram Utrecht van de Provincie Utrecht dit over. Regiotram Utrecht zorgt namelijk voor het beheer en onderhoud van de trams en de trambaan.

Reacties