Lachgasverbod in vijf gebieden in Utrecht

Foto:

Het Utrechtse college gaat in vijf gebieden in Utrecht een lachgasverbod instellen. Deze maatregel is de uitvoering van een amendement die eerder dit jaar door het CDA werd ingediend.

Vandaag maakte het college bekend dat zij een lachgasverbod gaat instellen in vijf gebieden waar veel overlast is van recreatief lachgasgebruik. Dit zijn gebieden waar bijvoorbeeld veel lege lachgasampullen op straat gevonden worden, of waar de verkeersveiligheid in het geding komt door lachgasgebruik door autobestuurders.
Er zijn vijf gebieden aangewezen in de wijken West, Noordwest, Zuidwest en Overvecht. Het gaat om de volgende gebieden: 1. Lombok-oost plus aangrenzend gebied tot aan de JP Coenstraat. 2. het Wesley Sneijderpark en Thorbeckelaan. 3. Kanaleneiland-noord. 4 Overvecht Zuid, omgeven door Brailledreef, Einsteindreef, Albert Schweitzerdreef, Darwindreef en spoorlijn (grens Overvecht/Noordoost). 5. Overvecht, Zambesidreefbuurt en omgeving.
De effecten van deze maatregel zullen worden gemonitord en na een jaar worden geƫvalueerd. Op basis van de evaluatie zal beslist worden over een vervolgaanpak.

Reacties