Utrechts PvdD-raadslid Eva van Esch naar Tweede Kamer

Foto: Maarten-Nauw

Het Utrechtse Partij voor de Dieren raadslid Eva van Esch begint per 9 oktober als Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Dit naar aanleiding van het zondag aangekondigde vertrek van fractievoorzitter Marianne Thieme uit de Kamer. Van Esch was bijna 5,5 jaar raadslid voor de Partij voor de Dieren in Utrecht, sinds het aantreden van de Partij voor de Dieren in de Utrechtse gemeenteraad. Fractiemedewerker Anne Sasbrink, derde op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, zal de plaats van Van Esch innemen in de raad. Dit deed zij al eerder tijdens het zwangerschapsverlof van Van Esch.

Eva van Esch: “Ik kijk erg uit naar het werk in de Tweede Kamer. Ik zie ernaar uit om ook veel op landelijk niveau te kunnen betekenen. Tegelijkertijd vind ik het jammer dat Marianne vertrekt, en dat ik mijn werk in de Utrechtse gemeenteraad niet kan voortzetten, met name op het gebied van dierenwelzijn. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat onze Utrechtse fractie haar goede werk voor dieren, natuur en milieu onverminderd voortzet. Ik laat een goed geolied team achter in Utrecht”.
Raadslid Maarten van Heuven zal het fractievoorzitterschap van Eva van Esch in Utrecht overnemen. Van Esch neemt donderdag 3 oktober afscheid van de raad tijdens de raadsvergadering.

Reacties

Cookieinstellingen